Bloggerii, jurnalişti în şomaj

Bloggerii, jurnalişti în şomaj – un articol foarte important pe care aş dori să îl dezbat cu voi !!!

Sunt atâtea blog-uri în România, în cât dacă am sta să adunăm toate articolele care se scriu zilnic cred că putem aduna de un ziar în genul Libertatea, cu două sau trei articole bune, foarte multe articole mediocre şi mult mai multe articole cu o poză aruncată la mişto plus ceva scris şi gata postul.

Bloggeri din umbră (cei mici – fără domenii propii şi fără să fi auzit cineva de ei) pot să scrie mai bine decât un jurnalist care este plătit să facă acest lucru cu o anumită tenta într-o anumită direcţie,neavând mereu libertatea să se exprime cum vrea.

                     De ce sunt de părere că bloggerii sunt jurnalişti în şomaj ?

Pentru că un jurnalist în şomaj sta degeaba şi primeşte şomajul acasă, dar un blogger în şomaj trebuie să caute diverse campanii sau concursuri la care să participe pentru a nu muri de foame, dar un blogger poate avea şi un serviciu stabil, atunci bănuiesc că nu mai este considerat blogger în şomaj.

Bloggerii din umbră sunt şomeri din cauza bloggerilor din lumină (bloggeri mari) care nu se mai satură şi vor să acapareze ei toată piaţa de blogging din România, şi chiar reuşesc acest lucru prin diverse contracte pe la diferite televiziuni din această ţară minunată.

Tu ce părere ai ? Eşti de accord că bloggerii din lumină sunt nesătuli şi de aceea bloggeri din umbră lupta ca să nu moară de foame ?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

10 thoughts on “Bloggerii, jurnalişti în şomaj

 1. Iar tu te consideri un blogger din umbra sau unul din lumina? Consideri ca articolele tale sunt valoroase sau nu? Altfel spus, e usor sa insiri cuvinte sperand ca vor avea inteles pentru cineva, cum si incercarea de a intelege un fenomen mediatic atat de amplu precum bloggingul, pe care ai facut-o, mi se pare destul de puerila ;)

 2. Eu cred ca exista o diferenta intre blogger si jurnalist. Bloggingul pana la urma e o pasiune…pe cand jurnalismul e o profestie si totodata o responsabilitate.
  Ca si blogger, poti sa te exprimi cum vrei, cand vrei si daca vrei. Ca si jurnalist(si ma refer la cei in adevaratul sens al cuvantului), nu asta trebuie sa faci. Menirea ta e sa relatezi intr-un mod cat mai obiectiv o situatie!
  Iar in blogging, parerea mea e ca obiectivismul nu prea are ce cauta!

 3. sunt de acord cu tine ca exista aceasta diferenta dar char daca jurnalismul e o profesie si o responsabilitate, in Romania este luata mai in ras ca bloggingul bloggerilor din umbra !!!

 4. nici eu nu ma consider blogger din lumina… mai am de halit destul blogging pe paine pana sa ajung acolo :D

 5. Din păcate așa e. Oricum, în România nu prea se face jurnalism, în adevăratul sens al cuvântului, pe când blogging, părerea mea e că se face…destul de mult..și bine, în multe cazuri.

 6. Este o mare diferenta intre bloggeri si jurnalisti. Atat am vrut sa zic, daca intelegeti, daca nu, nu. Diferentele le stim cu totii nu are rost sa le mai enumar aici.

 7. Eu sunt de parere ca ar trebui sa mai inveti una alta si abia apoi sa te plangi ca nu-ti lasa "cei mari" cateva firmituri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *