Satisfactie la locul de munca

satisfactie job

Multi poate ca ignora acest aspect, insa satisfactia la locul de munca este extrem de importanta. Orice organizatie ar trebui sa puna acest lucru pe primul plan pentru a putea sa isi fidelizeze angajatii si pentru a-i putea pastra pe cei de valoare.

Este totusi un termen destul de subiectiv aceasta satisfactie a jobului. Organizatiile incearca sa aduca insa obiectivitate in ceea ce priveste acest aspect, facand tot posibilul pentru a oferi conditii bune de munca, pentru a face in asa fel incat angajatii sa fie multumiti de ceea ce li se ofera. Factorii care determina satisfactia la locul de munca ar putea fi considerati urmatorii:

  • Factori individuali: aici vorbim de personalitate, varsta, educatie, intelect si toate celelalte aspecte legate strict de fiecare persoana in parte. Fiecare are propriile opinii, propriul stil, propriile motive pentru care se declara sau nu satisfacut de ceea ce face.
  • Elemente sociale: tot ceea ce tine de mediul social la locul de munca, de la relatiile cu colegii, interactiunea cu cei din acelasi departament, departamente diferite sau chiar conducere.
  • Elemente culturale: totul tine aici de credintele si parerile fiecaruia, sistemul de valori si principiile dupa care se ghideaza.
  • Elemente legate de organizatie, precum marimea si structura acesteia, ierarhizarea angajatilor, delegarea raspunderii si toate celelalte implicate.

Toti acesti factori, toate aceste elemente sunt definitorii in determinarea gradului de satisfactie la locul de munca. Pe langa toate acestea sta si aspectul financiar, posibilitatea de dezvoltare in cariera, oportunitati de crestere pe toate planurile etc. O serie de intrebari pe care un angajat ar putea sa si le puna pentru a afla cat de satisfacut de jobul pe care il are ar fi urmatoarele:

– Crezi in viziunea companiei si in obiectivele sale?
– Iti place ceea ce faci? Simti ca iti aduci contributia la evolutia totala a organizatiei?
– Ai posibilitatea sa evoluezi?
– Iti place sa lucrezi cu colectivul de colegi si cu superiorii?
– Esti platit cat meriti?

Raspunzand la aceste intrebari si tinand cont de toti factorii personali si profesionali enumerati anterior, vei reusi sa afli daca intr-adevar esti multumit si satisfacut de locul tau de munca.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *