Shopping online – avantaje si dezavantaje

shopping online

Foarte multi oameni prefera in zilele noastre sa isi faca cumparaturile online, pentru simplul motiv ca este foarte usor si la indemana. Fiecare consumator care a incercat aceasta modalitate de shopping are insa pareri diferite. Ideea de cumparaturi prin intermediul serviciilor online este din ce in ce mai apreciata, oferind beneficii consumatorilor; ca orice alt aspect insa, are si dezavantajele sale, sa vedem in continuare care ar fi avantajele si dezavantajele definitorii pentru shopping online.

Avantaje shopping online

  • Principalul beneficiu este ca nu mai trebuie sa cutreieri prin zeci de magazine. Poti face cumparaturile din confortul propriului birou sau propriei locuinte. In acest fel economisesti timp, bani si combustibil.
  • Orice produs poate fi gasit online, totul este la doar un click distanta, iar oferta este una foarte bogata.
  • Cand faci shopping online nu mai este nevoie sa tii cont de programul de functionare al magazinelor. Magazinele online sunt deschise non-stop.
  • Varietatea oferita cumparatorilor este foarte mare si poti de asemenea beneficia si de discounturi si oferte de pret de care sa nu poti profita mergand personal prin magazine.

Dezavantaje shopping online

  • Cel mai important dezavantaj ar putea fi considerat faptul ca nu poti testa, proba sau incerca produsul inainte de a-l cumpara. Multora le place sa faca acest lucru, sa vada exact ca televizorul cumparat functioneaza, ca haina se potriveste etc.
  • Un alt dezavantaj ar fi perioada de asteptare dintre plasarea comenzii si livrarea produsului.
  • Modalitatea de plata poate sa nu fie sigura, de aceea tot timpul trebuie sa fim atenti, sa verificam autenticitatea site-ului de pe care facem cumparaturile.
  • Shopping-ul online mai prezinta un risc: cel al costurilor de livrare. Acestea pot fi uneori atat de ridicate incat sa compenseze si chiar sa depaseasca discountul oferit, ajungand ca produsul sa fie mai scump decat daca ai fi mers sa il cumperi personal dintr-un magazin.

Punand in balanta avantajele si dezavantajele, este clar ca primele sunt mai importante. Neajunsurile pot fi depasite prin atentie sporita, veirifcarea autenticitatii magazinelor online, identificarea tuturor taxelor de livrare, cunoasterea politicilor de returnare si asa mai departe. In acest fel veti putea avea o experienta placuta cand faceti shopping online.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *