Scoala

Anii de şcoală. Privim cu nostalgie anii aceştia, după cum ne sugerează anumite romane din literatura română, cum ar fi Liceenii de George Şovu sau Cişmigiu & Co. de Grigore Băjenaru.

De asemenea, mai suntem tentaţi să ne gândim la un sistem învechit, aşa cum se discută şi se critică astăzi învăţământul, sau la şcoala din filmele americane, unde cel mai mult atrage atenţia problema atingerii popularităţii printre elevi.

Cu toate acestea, şcoala este încă o instituţie respectabilă. Putem lua exemplu de la japonezi. Lucruri pe care poate nu le ştiai:

– Cele mai multe şcoli japoneze nu angajează femei de servici. Sistemul de educaţie japonez este de părere că a le cere studenţilor să curăţe şcoala singuri îi învaţă să fie respectuoşi, responsabili, şi se pune accentul pe calitatea muncii.

– În Japonia, singurii cetăţeni cărora nu li se cere să se închine în faţa împăratului sunt dascălii. De ce? Pentru că, susţin japonezii, fără dascăli nu ar exista împăraţi.

Voi ce imagine legată de şcoală păstraţi?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *