Șeminee pe lemne și modul ecologic de ardere a lemnului

circul-vieti-lenului

În opinia publică, încălzirea cu lemne nu este tocmai o metodă de încălzire ecologică. Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză, deoarece în România din cauza sistemelor de încălzire învechite și a calității necorespunzătoare a combustibilului, încălzirea cu lemne emite un nivel foarte ridicat de poluanți.

Există oare o altă cale alternativă mai prietenoasă pentru mediu?

Da. Să vedem care ar putea fi.

Lemnul nu este doar o sursă de energie regenerabilă, ci și neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Copacii tăiați pot fi înlocuiți cu copaci noi. Astfel, lemnul (și toți combustibilii obținuți din el) este o sursă de energie regenerabilă.  În plus, atunci când lemnul este ars, el emite aceeași cantitate de dioxid de carbon pe care a absorbit-o în timpul vieții sale, deci este neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Iar când are loc replantarea, arborele începe să absoarbă din nou dioxidul de carbon din atmosferă.

Graficul de mai sus arată clar că procesul respectiv este efectiv un ciclu. Adică, în mod ideal, ar fi. Principala problemă în țara noastră este că lemnul pe care îl cumpărăm pentru încălzire nu provine din surse legale. Pe lângă faptul că, astfel, cumpărătorii sunt destul de des victime ale escrocheriilor, ciclul de mai sus este, de asemenea, rupt. Dacă lemnul nu este exploatat în mod responsabil, nu va fi replantat și nu va putea să se reînnoiască sau să absoarbă dioxidul de carbon. De aceea, primul pas pentru a fi conștient de mediu este să cumpărați întotdeauna lemn de foc dintr-o sursă legală.

lemn-de-foc-din-sursa-legala

Sistemul de încălzire eficient este extrem de important

O altă mare problemă în țara noastră este că sistemele de încălzire învechite, care sunt folosite de zeci de ani, au o eficiență scăzută și emisii ridicate. Deși reglementările actuale nu mai permit sisteme de încălzire cu o eficiență mai mică de 65%, există, din păcate, multe sisteme încă în uz care au o eficiență mai mică de 50%. Acest lucru este foarte dăunător nu numai pentru mediu, ci și pentru portofelul utilizatorului, deoarece o mare parte din energia termică se pierde pur și simplu în fum. În prezent, chiar și cazanele mai ieftine au un randament de aproximativ 80% în funcție de sezon, în timp ce cazanele cu gazeificare a lemnului și cu peleți pot face mult mai mult. De asemenea, merită montat un rezervor de acumulare la noul sistem de încălzire. Un astfel de dispozitiv – rezervor de acumulare sau numit și rezervor puffer, va reduce și mai mult cantitatea de combustibil necesară, ceea ce va duce la emisii și costuri mai mici și la economii semnificative de timp, deoarece cazanul va trebui încărcat mai rar.

Dar haideți să ne lăsăm puțin purtați de val pentru un moment și să fim mai romantici în ceea ce privește dispozitivele de încălzire cu combustibil solid. Să ne uităm la ceea ce se numește alternative la cazane care din punct de vedere funcțional, îndeplinesc un rol similar cu un cazan pe lemne, dar care sunt ideale și pentru a fi utilizate în alte scopuri. De asemenea, pot funcționa ca elemente decorative în bucătăria sau în camera de zi a unei case, transformând spațiul în unul mai intim și mai romantic.

Citeste si:  Sezonul nuntilor, pretentiile mirilor, redefinirea si rolul traditiilor

Imaginați-vă o seară în care temperatura de afară scade, dar casa dumneavoastră este perfect caldă și confortabilă, unde vă puteți bucura de o masă delicioasă cu familia și prietenii.

Frumos, nu-i așa?

Este exact genul de iarnă pe care și-o dorește toată lumea. Când vine iarna, veți dori ca locuința dumneavoastră să fie caldă și confortabilă. Această imagine plăcută nu trebuie să fie doar o iluzie. Aceasta poate deveni foarte ușor realitate. Tot ce trebuie să faceți este să planificați aspectul ideal, spațiul și accesoriile pentru încălzirea cu un șemineu. Un șemineu în casă este cel mai frumos și mai romantic lucru. În schimb, au trecut și vremurile în care un șemineu în casă însemna multă muncă și curățare după utilizare. Șemineele pe lemne moderne nu numai că facilitează, vă ușurează munca dar sunt și ecologice. Așadar, vă prezentăm cele mai bune 8 șemineele pe lemne pentru interior, independente, pentru a vă ajuta să o alegeți pe cea mai bună pentru locuința dumneavoastră.

După o cercetare lungă în căutarea celei mai bune opțiune pentru șeminee, am găsit firma Melinda Instal. Compania, care activează pe piața românească de aproape 30 de ani și distribuie produse pentru încălzire locuințelor, a perfecționat de-a lungul anilor combinația între performanță și un bun raport calitate-preț. De aceea le-am ales pe ei.

La Melinda Instal șemineele pe lemne pornesc de la modelele mai simple de 9 kW, cu boltă și fără boltă, modelele ECONOMIC și ECONOMIC-BS de la producătorul FM. După șemineele mai simple urmează termoșemineele tip centrală, cu mantaua de apă de la producători și modele legendare cum este SAB25 sau Aqua Plus, Aqua Premium de la FM. Iar ca regii categoriei șemineelor, termoșemineele pe peleți sunt cele care termină seria. Aceste termoșeminee pe peleți sunt fabricate de renumitul producător sârb Alfa Plam, companie care se numără între primele 3 producători de top din Europa.


În cazul în care planurile locuinței dumneavoastră permit acest lucru, puteți să vă faceți și planurile după care unde să puneți șemineul ales, fără a afecta spațiul liber al casei. Șemineele pe lemne sine stătătoare, independente sunt cea mai bună opțiune. Cunoscute și sub denumirea de șeminee design, sunt atrăgătoare, funcționale și reprezintă o modalitate excelentă de a evita ca locuința dumneavoastră să piardă din spațiile încăperilor. Șemineele de sine stătătoare vă permit să faceți foc într-o cameră fără a sacrifica spațiu mare. Dacă preferați, șemineele independente pot fi încorporate într-un cadru decorativ la alegere sau pot fi lăsate singure. Oferite într-o varietate de stiluri și tipuri de combustibil, veți găsi cu siguranță un model care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Șemineele pot fi instalate cu ușurință ca o piesă de mobilier lângă perete sau într-un colț, fără a fi nevoie să fie încorporate sau fixate pe perete. Această soluție modernă permite o utilizare cu adevărat flexibilă. Îl puteți folosi în orice încăpere, dar atunci când alegeți locația exactă a șemineului, asigurați-vă că nu este permisă prezența niciunui material combustibil la mai puțin de un metru de acesta. De asemenea, este important ca șemineul să se sprijine doar pe o podea orizontală.

Citeste si:  Rasfat si confort chiar si cand nu esti la tine acasa! Cum alegi un apartament in regim hotelier

idei-pozotionare-semineu

Avantajul șemineelor independente este că nu sunt fixe, astfel puteți să le schimbați poziția în casa dumneavoastră după cum doriți. Îl puteți muta de pe o perete pe altul, din sufragerie în dormitor, pe terasă, în grădină, oriunde vă duce cheful. În același timp, aspectul lor creează efectul perfect de șemineu, iar în unele privințe pot concura chiar cu versiunile construite cu cărămidă în perete. Aceste tipuri de produse sunt recomandate persoanelor care nu preferă neapărat doar interioarele statice pe termen lung, ci care preferă să experimenteze și cărora le place să își schimbe aspectul casei din când în când.

Și pentru o clipă haideți să ne întoarcem la idea originală. De ce sunt șemineele pe lemne cu încălzirea prin aer alegere bună?

Sunt rentabile, ecologice, vă oferă senzație de căldură confortabilă, totodată oferă rentabilitate a investiției, durată de viață lungă și pot fii opțiunea principală de încălzire pentru mai multe încăperi cu radiație de aer cald. Cele mai multe șeminee pe lemne moderne sunt echipate cu schimbător de căldură în 2 sau 3 straturi, adică camera de ardere este înconjurată de un înveliș în 2 sau 3 straturi. Performanța șemineelor cu încălzire prin radiație cu aer cald se datorează faptului că acesta asigură o circulație lentă a aerului în spațiul din locuință, astfel reușește să o încălzească mult mai uniform. Acest lucru are ca rezultat o distribuție uniformă a căldurii în întreaga încăpere, fără puncte calde sau reci. Acest lucru este în contrast cu – de exemplu, o sobă de teracotă, unde aerul nu este uniform cald, deoarece este întotdeauna cald în apropierea sobei și mai rece în punctele mai îndepărtate. Principalele avantaje ale șemineelor cu încălzire prin radiație cu aer cald sunt faptul că sunt ecologice, rentabile și asigură o căldură uniformă în încăperi. Au durată de viață lungă, adică banii plătiți pentru șemineul se amortizează în scurt timp, plus un singur șemineu poate încălzi mai multe încăperi în același timp prin canale de aer, nu necesită acoperiri sau spații închise speciale.

Suprafața sa largă de sticlă oferă o priveliște somptuoasă, ceea ce îl face o companie chiar și pe o terasă exterioară care economisește spațiu în utilizarea zilnică. Șemineele pe lemne sun potrivite chiar și pentru încălzire suplimentară. Cenușarele lor sunt ușoare de manevrat, ceea ce le face convenabil de utilizat. Suprafața de sticlă și sistemul de sticlă transparentă asigură un aspect perfect. Cu carcasa lor din oțel negru, șemineele au aspect deosebit de modern și elegant, iar datorită formelor standardizate, se integrează perfect și discret în conceptul multor încăperi. Șemineele au pe ușile lor fereastră mare și în camera de ardere focar, grilă din fontă. Șemineele cu grile din fontă pot rezista mai bine la sarcini extreme.

Șemineele ECONOMIC, ECONOMIC-BS, SAB25, Aqua Plus, Aqua Premium de la FM și Alfa Plam sunt de înaltă performanță, moderne și ecologice, sunt echipate cu tehnologii sofisticate pentru funcționare și exploatare confortabilă. Sunt fabricate din oțel și fontă de înaltă calitate și întruchipează o combinație unică de design modern și caracteristici excepționale. Datorită soluțiilor tehnologice inovatoare, acestea garantează încălzire foarte eficientă și în același timp ecologică. Printre avantajele acestora se numără focarul de înaltă calitate căptușit cu un material termorezistent special dezvoltat, sticlă ceramică refractară de înaltă calitate și o reglare ușoară și convenabilă a intensității arderii. Aceste șeminee îndeplinesc cele mai stricte cerințe și standarde internaționale.

Citeste si:  De ce ar trebui sa te bazezi pe o centrala in condensatie

Utilizarea maximă a energiei

Șemineele pe lemne din oțel de la producătorul FM, SAB25 se caracterizează prin tehnologii inovatoare, calitate înaltă, design elegant și ușurință în utilizare. Suprafața mare a geamurilor și căptușeala specială a focarului se combină pentru a crea o priveliște uimitoare a focului aprins. În plus oferă posibilitatea de a regla intensitatea arderii cu un control simplu. Corpul și partea frontală a dispozitivului sunt rezistente la temperaturi ridicate datorită materialului utilizat – oțel de înaltă calitate. Arderea eficientă a particulelor se realizează datorită elementelor deflectoare care extind traseul gazelor de ardere. Camera de ardere este echipată cu un sistem de ventilație cu eficiență ridicată. Aerul primar este introdus în camera de ardere sub grătar, iar aerul secundar este introdus prin deschiderile din corpul șemineului. Arderea eficientă și menținerea mai lungă a temperaturii se realizează datorită căptușelii speciale a focarului, un material care reține căldura și crește temperatura în cameră. O sursă de aer extern încorporată din exterior asigură aer proaspăt pentru sobă, ceea ce duce la o ardere mai bună și la un confort mai mare de utilizare.

Nivel ridicat de securitate

Sudurile de înaltă calitate garantează îmbinări puternice între elementele din oțel, care sunt tăiate la dimensiune cu ajutorul unui echipament de tăiere cu laser de ultimă generație și apoi prelucrate pe mașini CNC. Partea frontală este prevăzută cu sticlă termorezistentă, specială rezistentă la căldură care este folosită și la focarele de șeminee tradiționale care poate rezista la temperaturi de până la 660 °C. Grătarul detașabil din fontă și cenușarul fac ca șemineul să fie ușor de întreținut. Depunerile de funingine sunt împiedicate de sistemul de aerisire. Șemineele pot fi instalate cu diferite ieșiri ale coșului de fum, de exemplu, din spate sau în partea superioară.

Producătorii FM și SAB25 fac parte dintre principalii și cei mai importanți producători de șeminee cu încălzire prin radiație de aer de pe piața română. Datorită creșterii rapide și a gamei largi de produse, au devenit rapid cunoscuți ca reprezentanții celor mai importanți producători de șeminee țara noastră. Companiile acestea pun mare accent pe asigurarea faptului că produsele lor îndeplinesc cele mai stricte standarde. Prin utilizarea strictă doar a celor mai bune materii prime în producția șemineelor pe lemne și cu calitatea excelentă ale produselor, au câștigat rapid încrederea clienților.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *