De ce sunt importante suplimentele cu testosteron pentru sportivi

suplimente testostoron sportivi

Sportivii si, in general, persoanele care se antreneaza iau suplimente nutritive, astfel incat sa isi ajute organismul sa faca fata efortului si sa isi construiasca corect musculatura. Este recomandat ca aceste suplimente sa fie luate conform cu recomandarile specialistilor, astfel incat sa aiba efectele dorite.

Specialistii de la fitandhealthy.ro explica avantajele suplimentelor cu testosteron si modul in care acestea actioneaza in organism.

De ce sunt necesare suplimentele cu testosteron?

Testosteronul este un hormon masculin foarte cunoscut si are efecte apreciate. Testosteronul este prezent atat in organismul masculin, cat si in cel feminin, fiind hormonul responsabil de diferentierea sexelor. Pentru a construi corect muschii si pentru dezvoltarea fortei musculare, dar si pentru imbunatatirea rezistentei, testosteronul este cu siguranta o necesitate.

Exista mai multe suplimente naturale proiectate cu scopul de a sprijini un nivel optim al testosteronului si care asigura folosirea optima a hormonilor. Anumite produse sunt comercializate sub forma de ingrediente separate, pe cand altele sunt sub forma de amestec ai mai multor catalizatori pentru testare, foarte puternici si combinati sub forma unui singur produs. Cele mai multe combinatii sunt folosite sub numele de testosteron boosters.

Ce este acidul D-aspartic?

Acest acid poate fi gasit in orice magazin produse sportive si include ridicarea potentialului transmitatorilor, cum ar fi dopamina. Dopamina este un transmitator de la nivelul sistemului nervos si reprezinta o substanta care are rolul de a transmite informatiile intre neuroni. GABA este un alt transmitator foarte important si are rolul de a reduce excitabilitatea neuronala. Cele doua sunt implicate in ameliorarea memoriei si au rol impotriva depresiei.

Alte beneficii constau in faptul sa aceasta substanta mareste productia de acid nitric din sange, un proces care genereaza cresterea performantelor sportive, dand energie in timpul antrenamentelor.

Tribulus – un supliment recomandat pentru testosteron

Tribulus este folosit de foarte mult timp ca supliment pentru a stimula testosteronul, fiind un extract al unei plante din Asia, Africa, Europa si Australia. In compozitia acestei plante se gasesc compusi numiti saponine – responsabili de cresterea concentratiilor de testosteron existente in organism. Una dintre cele mai importante astfel de substante este protodioscina.

Aceasta substanta se gaseste in mai multe plante si ajuta la cresterea nivelului de testosteron. Toti culturistii utilizeaza aceasta planta pentru a creste nivelul testosteronului din organism si pentru a imbunatati volumul masei musculare. De asemenea, aceasta planta creste rezistenta, contribuie la pierderea de grasime si ajuta la cresterea puterii.

Suplimentul functioneaza datorita protodioscinei active care ajuta la marirea nivelului de testosteron si contribuie la productia de oxid nistric. Acesta din urma mareste fluxul de sange si determina cresterea musculaturii in volum.

Un aspect important este faptul ca antrenamentele trebuie sa aiba o durata optima. Daca antrenamentele sunt prea lungi sau sunt folosite exercitii foarte intense, nivelul de testosteron poate scadea. Antrenamentele care tin foarte mult, depasind o ora, pot genera scaderea nivelului de cortizol si scaderea testosteronului. Pentru a maximiza nivelul testosteronului, antrenamentul nu trebuie sa depaseasca 60 de minute, maxim.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *