Tehnologia inverter – Diferente intre aer conditionat cu inverter si fara inverter

aer conditionat Vollmax

Tehnologia inverter este folosita in foarte multe industrii de electronice si electrocasnice. Cel mai des este intalnita la aparatele de aer conditionat, cuptoare cu microunde sau frigidere.

Utilizatorii tehnologiei inverter recomanda cu incredere astfel de produse datorita fiabilitatii crescute si a consumului redus de energie. Sunt numeroase beneficii pe care tehnologia cu inverter le are fata de aparatele de aer conditionat fara inverter.

Aceasta tehnologie si-a facut aparitia pe piata de peste 100 de ani dar de curand a devenit cea mai populara datorita modului sau de operare. Cu ajutorul tehnologiei inverter producatorii sistemelor de climatizare pot schimba jocul total, adaptand cea mai inovatoare tehnologie de inteligenta artificiala la compresoare puternice care nu mai functioneaza doar pe modul pornit/oprit.

Principalul dezavantaj al aparatelor fara inverter este ca acestea nu pot functiona in variatii de viteza. Atunci cand sunt pornite, aparatele functioneaza la capacitate maxima indiferent de nivelul de temperatura setat, sau diferenta dintre temperatura din interior si cea setata de utilizator.

Daca la aparatele clasice compresorul are doar doua stari, la tehnologia inverter compresorul functioneaza in trepte de viteza si se opreste automat cand termostatul atinge temperatura setata. Aparatul regleaza optim temperatura intr-un interval mult mai scurt de timp. Viteza de functionare a compresorului scade odata cu temperatura. In acest fel consumul de energie este optimizat chiar si cu 68% fata de aparatele clasice.

Variatia de temperatura

Aparatul de aer conditionat cu inverter regleaza mult mai rapid temperatura la nivelul setat de utilizator. In acest fel ai parte de confort sporit la fiecare utilizare fara sa iti pui problema variatie de temperatura. Fata de aparatele fara inverter unde trebuie sa repornesti aparatul din cauza schimbarii rapide de temperatura, aceste modele cu inverter sunt setate astfel incat sa reduca la minimum variatia de temperatura. Practic, aparatul ajunge la temperatura optima, dupa care daca aceasta incepe sa creasca, porneste la o treapta inferioara si regleaza din nou temperatura.

Nivel de zgomot

Si in cazul nivelului de zgomot tehnologia inverter castiga teren considerabil. Aparatele de aer conditionat clasice utilizeaza capacitatea maxima a compresorului pe tot parcursul functionarii.In acest fel se creaza un zgomot deranjant care de multe ori depaseste 70 db. De cealalta parte, compresoarele sistemelor de climatizare cu inverter au un nivel mult mai redus de zgomot chiar si sub 20 db. Se datoreaza faptului ca aparatul nu functioneaza la capacitate maxima decat la inceput cand este nevoie de reglarea temperaturii rapide. Dupa aceea, aparatul scade nivelul vitezei de functionare si astfel in casa nu vei avea parte de zgomot care sa iti strice buna dispozitie.

Durata de functionare

Fiabilitatea aparatelor de aer conditionat Mitsubishi pe inverter este foarte crescuta. Piesele sunt mai putin solicitate deoarece aparatul nu este nevoit sa aiba porniri/opriri constant. In acest fel durata de viata a aparatului cu inverter creste considerabil fata de modelele clasice.

Consum de energie

Tehnologia inverter ofera un consum redus de energie la fiecare utilizare. Pretul unui aparat de aer conditionat cu inverter este mai mare fata de cele clasice, insa randamentul din timpul utilizarii face ca orice investitie sa merite. Aparatele fara inverter au consum crescut de energie din cauza faptului ca trebuie sa functioneze doar la capacitate maxima.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *