Teribilismul varstei

Se spune ca ajunsi la varsta adolescentei tinerii sunt cel mai greu de controlat. Si nu in sensul draconic de a supraveghea insa tentatiile sunt mari, dorintele lor la fel, a fi razvratit este o chestiune comuna si din haoticul situatiei parintii se inteleg mai putin sau deloc cu acestia. Cu timpul ei insisi ajung sa rada de ceea ce teribilismul varstei a insemnat la un moment dat. Insa in multe dintre cazuri nu este motiv de gluma…

Cum se explica teribilismul varstei

Fiind o perioada de tranzitie constata ca nu vor nici sfaturi, nici indrumari de la cei mari si stapani pe situatie exista in plan psihologic nevoia de a dovedi maturitatea. Care de altfel nu exista insa si o serie de hormoni care dezvolta stari de tot soiul pot fi de vina. Educatia este si ea parte din ecuatie caci de la gena si pana la modul de a educa adolescentii sunt mai mult sa mai putin tentati sa incerce altceva decat pana acum.

3

Situatiile sunt diverse ca si exemple si dintre cele mai grave daca nu aduc sanctiuni pot sa aduca pana si urmari pentru parinti pentru neglijenta minorului. Recent un adolescent mai mult decat rebel a fost prins gonind pe autostrada cu peste 100 km/h. Partea buna este ca desi nu a patit nimic in ciuda faptului ca s-a si rasturnat cu masina in fuga de politisiti partea proasta este ca nu avea permis.

Citeste si:  Vinuri bune pentru incepatori

Cum pot fi “controlati”

Cu gandul ca “am fost si noi tineri ca ei” prin puterea exemplului de om matur parintii trebuie sa gaseasca o modalitate diplomatica de a se apropria de tineri. Interzicerea atrage dupa sine o si mai mare inversunare. Teribilismul varstei poate duce intre-un astfel de context la dependenta de substante, tutun, abandon scolar si multiple greseli care vor avea urmari mult timp mai incolo.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *