Top al cele mai bune 10 locuri din lume in care sa te retragi

Top al cele mai bune 10 locuri din lume in care sa te retragi

Banuiesc ca atunci cand americanii se gandesc sa se retraga in strainatate, ei se concentreaza asupra tarilor din America Latina, datorita apropierii si pentru ca locatii precum Panama, Belize, Costa Raca si Republica Dominicana apar de obicei pe listele cu ”cele mai bune locuri din lume in care sa te retragi”. Ei bine, nu veti gasi nici una dintre aceste patru tari in top 10 al celor mai bune locuri din strainatate in care sa te retragi in 2018 al “Live and Invest Overseas”.

Ceea ce veti gasi se afla preponderant in Europa (sase din top 10), plus Mexic (doua locuri) si Asia (doua locuri, ambele in Malaezia).

O alta surpriza: opt dintre acestea nu au intrat nici macar in top 10 in lista din 2016 a celor de la “Live and Invest Overseas”. “Acest lucru m-a surprins si pe mine”, a spus Lief Simon, editor de investitii la Live and Invest Overseas si sotul fondatorului si editorului grupului, Kathleen Peddicord.

In top 10 din acest an, regiunea Algarve din sudul Portugaliei s-a clasat pe primul loc (pentru al patrulea an la rand). In completarea listei: 2. Valletta, Malta (anul trecut a fost tot pe locul 2); 3. Mazatlán, Mexic; 4. Abruzzo, Italia; 5. Saint-Chinian, Franta; 6. Kuala Lumpur, Malaezia; 7. Lisabona, Portugalia; 8. Budapesta, Ungaria; 9. San Miguel de Allende, Mexic si 10. George Town, Malaezia.

Top 10 al “Live and Invest Overseas” a suferit o modificare comparativ cu anul 2016 din doua motive: dolarul american puternic a facut Europa mai accesibila (desi orase mari ca Paris, Londra si Roma sunt inca scumpe). Si autorii si-au schimbat metodologia. Ca si in trecut, au combinat datele cu cunostintele de baza ale editorilor. In acest an, ei si-au largit lista de la 21 cele mai bune locuri la 30 prin selectarea unui castigator si a unui secund in America Latina, Europa si Asia in cinci categorii largi.

Deci, de ce nu veti gasi Panama sau Ecuador pe lista din acest an? Simon, care impreuna cu Peddicord a trait pana de curand in Panama, a declarat: “Ideea este ca multe dintre zonele despre care am vorbit (in America Latina) au devenit mai scumpe. Si destinatiile europene stau foarte bine la capitole precum infrastructura.”

Top al cele mai bune 10 locuri din lume in care sa te retragi in 2018

1. Regiunea Algarve din Portugalia

Regiunea Algarve din Portugalia

Live and Invest Overseas a acordat puncte acestei regiunii a Lumii Vechi la capitolul siguranta si la cel al serviciilor medicale. Dar adevaratele atractii pentru emigranti ale acestei zone sunt climatul si recreerea. Soarele straluceste pe parcursul intregului an, exista 160 de kilometri de coasta a Oceanului Atlantic si 42 de terenuri de golf.

Live and Invest Overseas mai numesc Algarve “cea mai buna optiune de emigrare din Europa de Vest pentru cei cu un buget modest”. Costul vietii este cu aproximativ 30% mai mic decat pe continent. Un apartament nemobilat, cu doua dormitoare, se inchiriaza pentru aproximativ 720 de dolari acum.

Lief Simon, editorul de investitii al Live and Invest Overseas, declara ca Portugalia are doua optiuni de rezidenta care ar putea interesa pe cei care vor sa se stabileasca aici: programul Golden Visa, care va cere sa ramaneti in tara doar o saptamana pe an, atata timp cat achizitionati proprietati imobiliare in tara (exista reguli privind valoarea minima) sau ceea ce numeste Simon rezidenta “auto-suficientei”, este permisa daca venitul dvs. este de cel putin 1.300 $ pe luna. Pentru aceasta rezidenta, trebuie sa petreceti cel putin jumatate din an in Portugalia. Un avertisment: “Preturile imobiliarelor incep sa creasca”, spune Simon. “Este inca relativ accesibil”.

2. Valletta, Malta

Clasata pe locul 2 in lista Live and Invest Overseas, la fel ca si anul trecut, Valletta este capitala micutei tari mediteraneene, situata la sud de Sicilia si la nord de coasta Africii de Nord. Aici, spune Simon, va puteti califica pentru obtinerea rezidentei prin inchirierea unei case sau a unui apartament care depaseste anumite praguri. (Chiria tipica lunara pentru un apartament cu doua dormitoare din Valletta in present este de 915 dolari.) Live and Invest Overseas spune ca Valletta nu este una dintre cele mai frumoase parti ale Maltei, dar este destul de plina de viata noaptea.

3. Mazatlan, Mexic

Mazatlan, Mexic

Cunoscut pentru comunitatea de expati din America de Nord, aceasta statiune de pe coasta Pacificului are, potrivit Live and Invest Overseas, “un pic din toate” – 30 de kilometri de plaje, pescuit de clasa mondiala, atractii istorice, mancare delicioasa si un aeroport international. Climat? Tropical, cu un sezon umed si un sezon uscat.

4. Abruzzo, Italia

Abruzzo, Italia

Live and Invest Over Overseas il numeste Abruzzo “regiunea cea mai omisa si mai subevaluata” din Italia Centrala. Costul vietii este cu 30-70% mai mic decat in ​​Toscana sau Umbria, spun cercetatorii. Un cuplu de pensionari ar putea trai aici cu aproximativ 1.400 de dolari pe luna, inclusiv chiria, potrivit editorilor Live and Invest Overseas. Exista acces usor la plaje in timpul verii si schi in timpul iernii.

5. Saint-Chinian, Franta

Saint-Chinian, Franta

Situat in regiunea Languedoc din sudul Frantei, Saint-Chinian poate fi cel mai bine cunoscut pentru vinurile sale rosii, albe si rosé. Live and Invest Overseas afirma ca puteti trai si va puteti retrage confortabil aici pentru mai putin de 1.800 de euro pe luna, ceea ce inseamna aproximativ 2.100 de dolari.

6. Kuala Lumpur, Malaezia

Kuala Lumpur, Malaezia

Locatia asiatica cu un loc fruntas in topul din 2018 “Best Places to Retire Abroad” al Live and Invest Overseas, capitala Malaeziei, Kuala Lumpur are peste 7 milioane de persoane. Deci, linistita si izolata nu este. Dar este, spun cercetatorii, unul dintre locurile cele mai accesibile, exotice si, in acelasi timp, recomandate si confortabile pentru a te retrage. “Chiria lunara aici: aproximativ 560 de dolari. Calatoreste putin in afara orasului si vei intalni asezarile rurale, unde viata este mai lenta. Strainii sunt bineveniti in Kuala Lumpur si aproape toata lumea vorbeste ” o limba engleza adecvata”, spun editorii Live and Invest Overseas.

7. Lisabona, Portugalia

Lisabona, Portugalia

Cel de-al doilea loc din cele doua locuri portugheze din top 10 al Live and Invest Overseas (regiunea Algarve din Portugalia este pe locul 1), Lisabona ofera multe dintre atractiile capitalelor europene mai scumpe. Plus: plajele! Este un zbor usor din Statele Unite; Zboruri zilnice regulate de la Newark, New Jersey si Miami. Chiria lunara: aproximativ 770 de dolari.

8. Budapesta, Ungaria

Budapesta, Ungaria

Singurul loc est-european din top 10 al Live and Invest Overseas, agitata Budapesta, devine prietenoasa cu cei ce se retrag aici. Este una dintre cele mai mari si, Live and Invest Overseas spune, “cele mai metropolitane” orase din Europa. Redactorii numesc de asemenea Budapesta una dintre cele mai bune destinatii pentru a te bucura de o viata plina de divertisment.

9. San Miguel de Allende, Mexic

San Miguel de Allende, Mexic

Poreclit de unii localnici ca fiind cel mai bun loc din lume in care sa te retragi, aceasta vale semi-desertica din centrul Mexicului a intrat in top zece al Live and Invest Overseas, in parte datorita comunitatii sale mari si primitoare de expati.. Un cuplu poate sa traiasca si sa se retraga aici pentru mai putin de 1.500 de dolari pe luna, potrivit Live and Invest Overseas.

10. George Town, Malaezia

George Town, Malaezia

Mai mic si mai lent decat celelalte localitati din Malaysia din top 10 (Kuala Lumpur era numarul 6), George Town este capitala Penangului (Insula Perlelor), localizata la vest de continent. Editorii spun ca insula are servicii medicale excelente si preturi rezonabile, iar localnicii comunica in mare parte in limba engleza. ECA International a numit George Town orasul cel mai locuibil din

Malaezia si cu cativa ani in urma, Lonely Planet a numit Penang destinatia cu cea mai buna mancare din lume – alegerile culinare includ bucatarie chinezeasca, malay, indiana, thailandeza si multe altele, preturile nefiind de multe ori mai mari de 3 dolari pe persoana. Un mic apartament mobilat se inchiriaza pentru mai putin de 300 de dolari pe luna; O vila mare, cu vedere la ocean, se inchiriaza pentru aproximativ 3.000 de dolari pe luna.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *