Jack Ma nu mai este cel mai bogat om din China

Jack Ma nu mai este cel mai bogat om din China. Emblematicul om de afaceri, un pioner in domeniul e-commerce din tara sa, a pierdut acest titlu in detrimentul lui Zhong, Shanshan, patronul de la Nongfu Spring, un gigant al apei imbutaliate, ale carui produse sunt foarte populare in China.
Astfel ca, averea acestui,a fost evaluata la 58, 7 miliarde de dolari, conform clasamentului miliardarilor care a fost stabilit de agentia financiara Bloomberg. Il depaseste astfel pe Jack Ma, care are o avere de « doar » 56, 7 miliarde.
Fostul profesor de engleza, fondatorul platformei Alibaba care a revolutionat comertul online, a ocupat foarte multa vreme un loc pe podium in ceea ce priveste cele mai bogate persoane din China. Si pana acum, conform Bloomberg, clasamentul era facut doar din patroni proveniti din domeniul tech.
Nongfu Spring a realizat la inceputul lunii o intrare in forta la Bursa din Hong Kong cu o suma de peste 900 de milioane de euro.
Zhong Shanshan, de 66 de ani, este de asemenea, unul din cei mai importanti fabricanti de vaccinuri, Beijing Wantai. Firma, care lucreaza pentru un spray nazal contra Covid -19, este cotata la bursa inca din luna aprilie. Acest lucru i-a permis lui Zhong Shanshan sa isi mareasca averea la inceputul lunii august, cu numai putin de 20 de miliarde de dolari. Miliardarul si-a inceput cariera drept un simplu muncitor inainte de a deveni jurnalist si de a avea mai apoi propriile sale afaceri.
Omul de afaceri este calificat cel mai adesea, drept un lup solitar. Asta din cauza rarelor sale aparitii publice si a reticentei sale de a accepta sa dea interviuri. Iar la nivel mondial este pe locul 17, conform Bloomberg, cu doua locuri mai sus fata de de Jack Ma.
Iata insa mai multe despre Jack Ma.
Acesta a crescut alaturi de fratii si surorile sale in China, intr-o epica in care China comunista era foarte izoalat de Occident si familia sa era destul de saraca.
Din anul 1972, orasul sau natal, incepe sa fie din ce in ce mai atragator pentru turisti, dupa vizita presedintelui Richard Nixon. Jack Ma incepe sa se trezeasca devreme pentru a merge la hotelul orasului si pentru a oferi vizitatorilor vizite ghidate in schimbul unor lectii de engleza. Inainte de a deveni profesor de engleza, a avut mai multe tentative esuate in mai multe domenii.
Nu avea deloc experienta in ceea ce priveste codarea sau informatica dar a fost captivat de Internet inca din 1995 cand a reusit sa il foloseasca pentru prima data.
La un moment dat a adunat 17 prieteni in apartamentul sau si i-a convins sa investeasca in ideea sa, de a infiinta o platforma de vanzari online, pe care a decis sa o numeasca Alibaba.
Averea sa provine de la participarea sa cu 7,8% la Alibaba si cu in jur de 50% la serviciile Alipay. Iar introducerea Alibaba a facut din Jack Ma unul din cei mai bogati oameni din China si din lume.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *