Totul despre dezinfectantul pentru maini

Mai ales in perioadele de trecere de la un sezon la altul, cand imunitatea este mai scazuta si organismul este incercat la propriu de varii virusi si bacterii suntem avertizati sa ne luam masurile de pracautie. Pentru a preveni raspandirea unor boli igiena este punctul forte. Insa daca credeai ca dezinfectantul pentru maini este solutia te inseli.

Cat de bun este dezinfectantul pentru maini

Un studiu realizat in ceea ce priveste acest subiect a fost prezentat pe larg de cei de la CNN. Astfel ca descoperim cu stupoare ca folosirea dezinfectantul pentru maini este chiar toxin si mai ales nu actioneaza asa cum credeam. In primul rand pentru ca nu are efectul scontat si mai cu seama pentru ca ar putea sa faca bacteriile mai rezistente.

Dezinfectantele contin triclosanul. Indiferent de marca acest compus este prezent. Insa la o analiza detaliata a ceea ce inseamna acesta nu se cunosc beneficii care sa ne faca interesati de a-l folosi mai ales intr-o nota comparativa cu alcoolul, sapunul de asemenea. Si daca se vorbeste pe termen lung se pare ca triclosanul este responsabil cu anumite dereglari in sistemul endocrin in primul rand. De la stimulearea de producere a testoteronului si pana la afectarea puterii muschilor acesta se dovedeste a fi un inamic al sistemului imunitar uman.

Partea ingrijoratoare este ca folosim dezinfectantele pentru a tine bacteriile la distanta insa nu le curatam de fapt si se produce o mutatie ce face ca acestea sa devina rezistente la antibiotice. Si cu siguranta ca nu stiai ca de fapt racelile sunt cauzate de virusi si nu de bacterii si tocmai a tine sub control raspandirea acestora nu tine de eficacitatea dezinfectantelor.

Cel mai adesea folosite pentru lipsa posibilitatii de a spala mainile cu apa si sapun se pare totusi ca nu aduce beneficii asa cum credeam. Daca nu contin alcool nu sunt eficiente. Si cand credeai ca faci bine…

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *