Tu cu cine faci șomering? ASE, RAU, Spiru Haret?

Cea mai bună bancă de investiții! Disponibilă chiar acum în cel mai apropiat parc sau pe trotuarul din fața casei.

Am citit, am notat și cred că se naște o serie de întrebări. Avem așa, aici, în România: absolvenți de facultăți, cu diplome legale sau nu, și absolvenți de finanțe-bănci, economie, contabilitate, deci cam cu ce se ocupă ASE-ul, deși mai sunt câteva pe lângă această Academie. Apoi, sunt marketingării, managementării și CEO-uării. Și când tragem linie ce obținem? Șomeri cu denumirea specializări lor, dată de facultate, într-o limbă străină pe care mulți n-o știu decât la nivel minimal.

Cea mai bună bancă de investiții! Disponibilă chiar acum în cel mai apropiat parc sau pe trotuarul din fața casei.
Cea mai bună bancă de investiții! Disponibilă chiar acum în cel mai apropiat parc sau pe trotuarul din fața casei.

Sunt oameni care au terminat ASE, Spiru Haret – și da, includ în aceeași propoziție aceste două trebi de învățământ pentru că nu-s diferite – și au fost mai șomeri decât cei de la Litere. Economia asta, de atâția ani de când se face, nu văd să devină mai bună. Na, nici Literele, dar măcar acolo e treabă de concept, de curent, nu își zice nimeni: “bă, ce i-aș da peste bot lu’ Eminescu și teoriei lui erotice!“. Nici pe departe. Matematica, fizica, chimia, biologia devin mai bune pe măsură ce sunt studiate la un nivel tot mai înalt, da’ economia asta parcă e puștiul prost al clasei disciplinelor. Și, totuși, poate unii se mulțumesc să fie account officer manager troll banker broker la magazinul din colț sau casier la Mega Image.

Întrebarea legitimă ar fi “Tu cu cine faci șomering?“. Cu specializare de contabil, cu cea de finanțist sau cu cea de doișpe clase fără bac. Și că tot e moda plagiatelor, ce bine ar fi să plagiem și noi o democrație de-aia care are mai mulți bani de risipit. Poate că n-o fi așa greu să trecem, cu copy-paste, din almanahurile landurilor bavareze între filele granițelor carpato-danubiano-pontice.

P.S.: Și mulți studenți plătesc taxă la ASE/Spiru Haret/RAU pentru a face ceva pe o piață saturată.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Tu cu cine faci șomering? ASE, RAU, Spiru Haret?

  1. Si eu termin o facultate bazata pe economie. dar sincer… am mai multe sanse sa imi gasesc de munca. De ce? Pentru ca am 3 specializari!! Pe diploma-mi va scrie Economist in Turism, Comert si Servicii. :D acum tre sa aleg pe ce ma voi axa la master :D

  2. @Madalina, nici eu nu puteam spune mai bine! @Kathy,daca tu crezi ca doar fiindca ai trei specializari intr-un domeniu care este blocat intru totul( parintii mei au facut o investitie in domeniul turismului si abia e pe linia de plutire) o sa iti gasesti un loc de munca, te inseli amarnic.
    Trebuie sa mai astepti doi ani ca sa termini master-ul, dupa aceea inca un an pentru proba intr-o agentie de turism sau oun hotel, etc., pe un salariu mizerabil, ca sa poti munci pe un 300 de euro…
    Eu cred ca ai mutat gresit cu aceasta facultate, daca ai fi avut acum toti banii investiti de parinti in tine, pentru aceasta facultate, ai fi putut incepe o mica afacere care sa aiba un profit cel putin de dublul salariuui tau peste 3 ani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *