Când anume înșelăm?

Haideți să ne lăsăm puțin imaginația să curgă și să vizualizăm următoarele situații, iar împreună să le discutăm!

Îi avem pe Diana și Andrei. Un cuplu stabil, locuiesc împreună, se iubesc, totul pare să se îndrepte spre finalitatea așteptată de societate.

Situația 1: La un moment dat, Andrei o cunoaște pe Ioana. E colegă nouă în cadrul departamentului unde acesta lucrează. Cum el e o persoană deschisă, nu îi este greu deloc să se apropie de ea. Însă, cu timpul, realizează că Ioana îi trezește un interes ciudat. ”Relația” lor rămâne doar la stadiul de flirturi inocente, discuții interminabile în pauza de masă și sentimentul că de cele mai multe ori se înțeleg și fără ajutorul cuvintelor. Andrei își consumă în paralele relația cu Diana, însă de cele mai multe ori, și-ar dori ca Ioana să îi fie aproape.

Situația 2: Diana îl cunoaște pe Radu la noul curs de perfecționare, unde a fost trimisă în delegație de serviciu. Se creează o conexiune între cei doi, astfel că într-o seară, Diana cedează tentației și se sărută cu Radu. Își dă seama imediat de ce s-a întâmplat, așa că a doua zi pune capăt poveștii, realizând că viața ei o vede alătur de Andrei.

Situația 3: Andrei merge la o petrecere alături de prietenii lui. Diana nu poate să fie prezentă, lucru care îl deranjează pe acesta. După mai multe ore de consumat alcool, Andrei o observă pe Amalia. Aparent este o femeie care se încadrează în standardele sale. Discutând cu ea, realizează că nu și-a pierdut instinctul de vânător, odată cu acceptarea unei relații serioase,așa că vrea să își testeze limitele. Limite care îl duc direct în patul Amaliei. A doua zi realizează situația în care s-a băgat și îi pune punct. Diana este femeia pe care o vede în viața lui.

Despre ce doresc să discutăm? În aceste situații prezentate, când putem aduce în discuție infidelitatea? La ce se rezumă ea mai exact? Doar la un contact sexual cu altcineva decât partenerul sau merge până la o atașare emoțională de altcineva? Până la urmă, în toate cazurile este vorba de înșelarea așteptărilor persoanei iubite.Chiar dacă nu se ajunge la sex, ca în prima situație, dar cert e că relația e zdruncinată.Cumva, am fost învățați că doar din punct de vedere sexual putem înșela.

Dar ce se întâmplă atunci când nu întreținem astfel de relații cu altcineva, dar totuși ne-am atașat emoțional de acea persoană? Pe ea o dorim alături de noi, pe ea o înțelegem, ei îi spunem ”noapte bună” când adormim?

Voi în care dintre ele v-ați simți înșelați sau ați simți că ați înșelat?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

9 thoughts on “Când anume înșelăm?

  1. Inselatul e si atasamentul afectiv doar, nu doar relatia sexuala…adica sau e alba sau e negra…

  2. Situatia 1 este una interesanta, insa nu cred ca poti sa ii zici inslat pentru ca el se gandeste la ea…
    Eu am considerat inselat momentul in care demonstrezi ca nu mai ai sentiment pentru persoana "iubita".
    Cand inseli inseamna ca nu o/il iubesti cu adevarat.

  3. Katy, păi cam asta e ideea. Se gândește la altcineva…Chiar dacă nu face nimic ”trupesc” cu persoana respectivă, dar totuși….sufletește tot înșală.

  4. De multe ori e mai multă infidelitate într-o atingere a vârfurilor degetelor pe furiş decât să ajungi în pat cu cineva. Şi ştiţi bine la ce mă refer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *