Un Nou An, un nou început

De ce este atât de important începutul sau sfârşitul unui an? Cred că e o ocazie de a încheia sau a începe ceva. Sfârşitul unui an aminteşte de un termen-limită, şi începutul unui nou an, de entuziasmul când începi ceva nou. Orice proiect nou sau situaţie nouă e întâmpinată cu mult entuziasm. Avem planuri mari, speranţe, dorinţe, pentru ca mai apoi să obosim sau să nu mai fim la fel de entuziasmaţi. De aceea unii îşi creează o lista de aşa-numite rezoluţii pentru Nou An pe care la un moment dat le abandonează.

Dacă ne uităm în istorie, putem găsi originile serbărilor din seara Anului Nou în antichitate, la romani, în sărbătoarea numită Saturnalia, care avea loc în jurul solstiţiului de iarnă din decembrie. Saturnalia era cunoscută pentru sfidarea regulilor şi a oricărei discipline. Cam tot aşa stau lucrurile şi în zilele noastre, la unele petreceri.

Pentru noi, focurile de artificii şi şampania sunt strâns legate de imaginea sărbătoririi Anului Nou. Şi ele îşi au poveştile lor. Se spune că focurile de artificii provin din China, de acum 2000 de ani. Există o legendă care spune că au fost descoperite de un bucătar care a amestecat întâmplător nişte ingrediente care se găseau în mod obişnuit în bucătăriile de atunci. Despre şampanie se spune că a început să fie băută de Anul Nou pentru că, din secolul XIX, după ce fusese favorita bărbaţilor nobili şi a acelora de orice clasă, cei care o fabricau s-au gândit să o facă atrăgătoare şi pentru doamne. Pentru a le atrage atenţia, au creat pe etichete scene romantice cu evenimente speciale. Se spune că povestea şampaniei a început în secolul al V-lea, odată cu botezarea şi convertirea la creştinism a regelui Clovis la Reims, în regiunea Champagne. Secole de atunci, după ceremonia de încoronare de la Reims, care a devenit un obicei, membrii curţii regale mai rămâneau prin regiune o vreme şi încercau din vinurile locale.

Un An Nou fericit, cu multe bucurii!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *