Zece sfaturi pentru achizitionarea unei masini de ocazie! Anunturi gratuite 88 te sfatuieste!

cumparare masina de ocazie

Cei care isi doresc sa investeasca intr-o masina de ocazie trebuie sa tina cont de unele caracteristici, spre exemplu, daca vanzatorul este persoana fizica sau juridica si multe alte lucruri. In continuare sunt prezentate 10 sfaturi profesionale pentru o investitie reusita!

Vanzator persoana fizica sau juridica? Aceasta este intrebarea! Achizitionarea masinii de la un profesionist si nu de la o persoana fizica asigura o garantie mecanica de minimum trei luni. Ceea ce inseamna ca daca se intampla ceva in acest timp si tine de felul in care a fost ingrijita masina inainte de a o cumpara, vanzatorul este responsabil. Pe de alta pate, daca masina este cumparata de la o persoana fizica, nu beneficiaza soferul de nicio garantie, in concluzie ar fi bine ca masina sa fie cumparata de la cineva autorizat in domeniu.

Verificarea valorii masinii alese. Cei care au gasit masina ideala insa pretul nu corespunde intocmai valorii autoturismului si considera ca este mult prea mare, au de luat o decizie. Trebuie sa apeleze la un specialist care sa le spuna exact cat de buna este masina, daca merita investitia facuta, ce consum de carburant are, cu ce este echipata, etc.

Ce intrebari trebuie puse vanzatorului inainte de achizitionarea masinii de pe un site precum anunturi gratuite 88? In primul rand, cumparatorul trebuie sa stie care este consumul masinii, care este kilometrajul, starea de utilizare, daca este o masina de prima mana, daca a suferit deja vreun accident, daca a suferit reparatii, cand a fost ultima verificare si cand se poate achizitiona.

Citeste si:  Azi cerșetor, mâine agresor

Examinarea masinii in cele mai mici detalii. Inainte de a face achizitia, cumparatorii trebuie sa o verifice pana la cele mai mici detalii vizibile. De aceea intalnirea ar trebui sa aiba loc pe timp de zi pentru a se observa tit de la caroserie, pneuri, faruri, oglinzi, tot!

Documentele pe care vanzatorul trebuie sa le prezinte. Printre documentele necesare achizitionarii unei masini, este dosarul de dauna, care asigura faptul ca masina apartine 100% vanzatorului si nu a fost vanduta, lovita, etc. In plus, mai sunt necesare si documentele ce atesta inspectia tehnica periodica, asiguarea, cartea masinii, etc.

Testarea masinii pe mai multe rute. Inainte de a cumpara o masina, oamenii trebuie sa o si testeze. De aceea trebuie sa circule atat pe drum de tara cat si la oras, sa testeze viteza de accelerare, frana, felul in care se comporta masina  pe orice fel de conditii.

Asigurarea ca masina apartine exclusiv cumparatorului. Inainte de a cumpara masina, cel care o cumpara trebuie sa se asigure ca este unic proprietar, sa schimbe numele la pimarie, sa o puna in circulatie in conditii de deplina legalitate.

Este necesar un timp de gandire. Masina nu se cumpara dupa o ora pe alta sau dupa o zi pe alta, ci este necesar sa discute cu proprietarul mai mult timp, sa isi faca o parere despre acesta si despre masina, sa o testeze putin si sa ceara parerea unui specialist, fara graba!

Citeste si:  Sexul și prima întâlnire

Cumpararea unei masini de ocazie. In primul rand, se rezerva vehiculul ce urmeaza a fi cumparat, apoi, se face plata si se finalizeaza tranzactia, pentru ca ambele parti sa fie multumite.

Defectele ascunse. Cei care au experiente neplacute cu achizitionarea unei masini si descopera defecte ascunse, isi pot primi banii inapoi in conditiile in care vanzatorul se vede nevoit sa ramburseze cheltuielile si sa cumpere masina.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *