Ziua Transplantului

Data de 14 mai este inca de acum noua ani Ziua Transplantului. Desi te-ai fi gandit ca este ziua in care sunt programate transplanturi de fapt este o zi in care sa se aminteasca importanta si implicatiile acestei proceduri. Este ziua celor care au avut deja aceasta sansa, a celor care au renascut, care si-au lasat viata in mainele medicilor si a speranta in planul divinitatii. Se stie ca a realiza un transplant este nevoie de un timp rapid si stabilirea acestuia se reduce doar la constientizarea pacientului si dorinta, asteptarea acestuia ca la un moment dat sa se intample miracolul.

Ziua Transplantului si importanta sa

Cu un numar record pentru Romania anul acesta a adus pana la 50 de transplanturi pana la aceasta data. Lucrurile incep sa se miste si pentru ca fiecare cetatean constientizeaza importanta lui isi da acordul atunci cand se cere pentru ca cel drag de a carui stare depinde decizia sa.

Insa dintr-un alt punct de vedere este ingrijorator faptul ca exista o asa mare cerere si nevoie de transplant. Este primul semn ca starea de sanatate ca medie este una mai putin imbucuratoare. Un semnal de alarma ar trebui sa existe si in acest sens, un alt nivel de preocupare in ceea ce priveste stilul de viata si alimentatia. Revenind la Ziua Transplantului mediatizarea este o parte cruciala. Conform statisticilor realizate chiar si cu un nivel ridicat de transplanturi realizate pana acum nevoia celor care asteapta este de peste 3000 numai pentru transplant renal; alti 400 asteapta transplantul hepatic si alti 60 de o inima.

Cu fonduri mici insa idealuri mari, transplantul aduce o situatie cu doua taisuri. Prima astfel de interventie dateaza din 1980 si iata ca pana acum acel moment istoric a schimbat vieti. La a noua editie Ziua Transplantului are ca si invitat de onoare este cel supranumit parintele transplantului, prof. dr. Francis L. Delmonico.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *