Rezumat:
- 1 1. Mesaje mixte
- 2 2. Obiective obscure
- 3 3. Vorbarie multa… si nicio sugestie de a trece la actiune
- 4 4. Este o productie proprie
- 5 5. Este prea ingenios si se vinde prea greu
- 6 6. Este la fel ca si videoclipurile celorlalti
- 7 7. Nu cunosti ce presupune termenul Metadata
- 8 8. Lipsa de promovare
- 9 9. Realizarea proasta
- 10 10. Transcriere lipsa
Cu totii iubim videoclipurile online. Oamenii le urmaresc pe Facebook, Twitter, Periscope, YouTube, Vimeo si multe alte site-uri. De fapt, videoclipurile online sunt atat de populare si de puternice incat cresc ratele de citire a email-urilor de la 200 la 300 la suta. 90 la suta din videoclipuri care promoveaza un produs ajuta oamenii sa ia decizii mai bune asupra a ceea ce isi doresc sa cumpere.
Si da, cu totii iubesc videoclipurile online – asadar, de ce dau gres campaniile de marketing in acest sens?
Adaugarea unui videoclip strategiei tale de marketing poate fi foarte eficienta. Insa trebuie sa faci ceea ce se cuvine pentru a determina oamenii sa creada in brandul tau si sa ia atitudine!
Daca ai investit intr-o campanie de video marketing si aceasta nu a avut succes, iata cele mai comune 10 motive pentru care este posibil sa fi trecut printr-o asemenea experienta – si ce poti sa faci pentru a preveni repetarea lor.
1. Mesaje mixte
Daca cel ce priveste videoclipul nu poate urmari cu usurinta povestea pe care o expui, videoclipul tau nu va avea succes. Nimanui nu ii va pasa daca videoclipul este doar despre tine. Daca mesajul tau vizeaza pe toata lumea, nu va ajunge la nimeni. Cu alte cuvinte, fara un mesaj clar cei care te urmaresc nu pot face o conexiune clara cu ceea ce vrei sa spui.
Sfatul specialistului: Conteaza foarte mult sa faci un script de calitate. Cele mai bune videoclipuri online au un mesaj clar. Acestea descriu in mod concis o problema, o solutie si adauga un strop de culoare pentru a mentine videoclipul atractiv.
2. Obiective obscure
A face un videoclip de dragul de a-l face este o idee rea. Daca nu ai obiective clare si nu poti spune in mod succint ce doresti ca videoclipul sa transmita, poate ca nu e cel mai bun moment sa lansezi o campanie de marketing video.
Sfatul profesionistului: defineste-ti in mod clar obiectivele. Ar trebui sa stii daca videoclipul tau va ajuta privitorii sa isi rezolve problemele, le va spune exact ce presupun serviciile si produsele oferite si la final iti vei masura succesul campaniei tale video.
3. Vorbarie multa… si nicio sugestie de a trece la actiune
Stii ce vor oamenii sa faca in momentul in care au terminat de vazut videoclipul? Daca nu, probabil ca nici ei nu stiu. Este minunat sa ai un scenariu super care este foarte creativ. Insa, daca nu exista actiune, este in van…
Sfatul profesionistului: nu uita sa le amintesti vizitatorilor sa se “inregistreze” sau sa apese pe optiunile ” call now”, “sign up” sau “click Here”.
4. Este o productie proprie
Tot ceea ce pot face ei, poti face si tu foarte bine, nu-i asa? Gresit! A incerca sa iti copiezi competitorii realizand videoclipuri la domiciliu este o idee foarte proasta. Videoclipul tau cu siguranta va avea elemente importante lipsa si va aparea ca unul filmat de slaba calitate.
Sfatul specialistului: daca nu lucrezi in vreo companie de productie video, atunci cu siguranta ar trebui sa iti angajezi un profesionist.
5. Este prea ingenios si se vinde prea greu
Videoclipul tau este o reclama la fel ca si celelalte reclame la care oamenii se uita la TV. Insa singura diferenta este ca promoveaza produsul tau. Aici ai gresit!
In afara de saptamana cu Liga Campionilor, lumea nu prea se uita la reclame online. Nu, oamenii cauta povesti interesante.
Sfatul specialistului: videoclipul tau va atinge echilibrul perfect intre vanzare si autenticitate. Are nevoie de umor, fapte surprinzatoare si lucruri socante, in timp ce se contureaza o poveste.
6. Este la fel ca si videoclipurile celorlalti
Videoclipurile plictisitoare nu sunt virale pe internet. Videoclipurile obisnuite nu au vizitatori. Videoclipurile care nu fac nimic pentru a se distinge de celelalte sunt uitate usor. Daca videoclipul tau nu este original, nu va atrage vizitatori.
Sfatul specialistului: trebuie sa fii original! Asuma-ti niste riscuri (calculate). Distreaza-te. Fii tu insuti si creeaza-ti brandul!
Metadata conteaza, insa nu toata lumea care lanseaza o campanie video marketing stie acest lucru. De aceea metadata este unul din cele mai neglijate aspecte ale acestui tip de campanii. Metadata include toate titlurile, tagurile si descrierile pentru videoclipul tau. Acestea sunt lucrurile care permit oamenilor sa iti gaseasca cu usurinta videoclipurile atunci cand dau o simpla cautare pe Google, YouTube sau alte motoare de cautare.
Sfatul specialistului: folosirea metadata in avantajul tau este un aspect foarte important. Poti folosi unelte precum YouTube Keyword Suggestion Tool pentru a gasi sugestii de cuvinte cheie pe care sa le folositi sau unelte precum TubeBuddy pentru optimizarea videoclipurilor tale
8. Lipsa de promovare
Din punct de vedere statistic, foarte putine campanii video sunt virale. Unele nu sunt vizionate aproape deloc pentru ca pur si simplu sunt de slaba calitate. Insa unele, de buna calitate, esueaza pentru ca nu sunt promovate foarte bine.
Sfatul specialistului: pentru a obtine cat mai multi vizitatori, va trebui sa promovezi videoclipul pe retelele social media, sa il trimiti bloggerilor influenti si cunoscuti si sa ii rogi sa il posteze pe bloguri si sa incurajezi pe toata lumea sa ii dea share. Daca ai un buget frumusel poti angaja chiar o echipa specializata in promovarea videoclipurilor online.
9. Realizarea proasta
La finalul zilei, chiar si cele mai bune videoclipuri online trebuie sa fie realizate in mod corect pentru a se conecta cu auditoriu. Daca ai o idee buna dar o punere in practica proasta, mai mult ca sigur videoclipul tau va esua. Uneori nu este suficient sa faci tot ce iti sta in putinta.
Sfatul specialistului: este foarte important sa lucrezi cu oameni care inteleg cu ce se mananca video marketing si au inregistrat succes pana acum!
10. Transcriere lipsa
Iti lipseste transcrierea din videoclipul tau? Poate ca din cauza aceea videoclipul nu a ajuns la vizitatori si de pe alte platforme. Fara o transcriere atasata, videoclipul tau nu va ajunge si pe motoarele de cautare.
Sfatul profesionistului: adauga o transcriere la videoclipul tau pentru a-l face mai accesibil motoarelor de cautare.
Concluzie
La final, vei dori ca videoclipurile tale sa transmita ceva clar audientei si sa ajunga virale. Evitarea acestor greseli te vor ajuta sa iti imbunatatesti sansele de a crea videoclipuri cu un potential mare.Sfaturile specialistilor te vor ajuta sa realizezi ceea ce ti-ai propus. Este timpul sa vii cu o idee originala si sa incerci din nou!
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.