Acele trasaturi de caracter care sugereaza un IQ ridicat

Stiai ca personalitatea ta poate traduce intelectul?

De-a lungul vremii au aparut numeroase modele in mass-media care ne arata cum trebuie sa fie o persoana cu IQ ridicat. Acesti indivizi sunt considerati mai inteligenti decat altii si se comporta intr-un mod neplacut sau, din contra, extraordinar. In realitate, persoanele cu un IQ ridicat impartasesc anumite trasaturi de personalitate si ne fac sa ne indoim de fundamentele stabilite de intelect. Nu conteaza potentialul cerebral, aceste calitati si defecte te vor surprinde fara indoiala. Citeste sa vezi daca si tu ai calitatile care indica ca ai un IQ ridicat.

Multa lectura

Incepem cu un lucru evident insa numeroase sunt persoanele inteligente carora le place sa stea mai toata ziua cu nasul in carte. In plus, s-a dovedit faptul ca insasi lectura dezvolta inteligenta.

Modestia

Efectul Dunning-Kruger s-a nascut odata cu descoperirea ca studentii mai competenti isi supraestimeaza cel mai adesea competentele deoarece lor le este mai usor sa faca orice. Din contra, studentii mai putin competenti isi subestimau in mod considerabil capacitatile.

Empatia

O persoana extrem de inteligenta este empatica, stie sa ii asculte pe ceilalti, stie sa le asculte emotiile si sentimentele pentru a actiona in faza cu aceste informatii. Sunt in general extrem de interesate si isi doresc sa afle mai multe lucuri despre persoanele care ii inconjoara.

Citeste si:  Senzationalismul

Stapanire de sine

Studiile arata ca persoanele cu un IQ ridicat sunt mai stapane pe sine, sunt mai capabile sa isi stapaneasca impulsiunile si anticipeaza cu mai mare usurinta viitorul, vizualizeaza obiectivele si dau dovada de vizionarism.

Curiozitate

Curiozitatea este in egala masura dovada unui IQ ridicat, ceea ce este logic deoarece este vorba despre setea de cunoastere.

Nu le este frica de singuratate

Un studiu publicat in 2016 in British Journal of Psychology sugereaza faptul ca persoanele cele mai inteligente nu sunt atat de incantate de ideea de a socializa. Din contra, savureaza la maxim momentele de singuratate.

Acum, haideti sa vedem si cateva din defectele persoanelor cu un IQ ridicat:

Sunt mai dezordonate

Un birou dezordonat era mai demult semnul unui spirit dezordonat insa studiile arata ca si contrariul se aplica. In cadrul unui studiu de cercetare din 2012 efectuat in Olanda, la Unversitatea Gronigue, specialistii au ajuns la concluzia ca oamenii sunt mai impliniti intelectual intr-un mediu dezordonat si ca dezrodinea le forteaza creierul sa fie mai concentrate.

Creativitate

Ne imaginam adesea ca inteligenta si creativitatea nu se afla in stransa legatura deoarece sunt controlate de emisfere opuse creierului. In realitate, persoanele care dispun de un IQ ridicat se folosesc de aceste doua calitati pentru a-si duce obiectivele la bun sfarsit.

Citeste si:  Alimente sanatoase pentru organisme sanatoase

Insusi Albert Eistein a declarat ca imaginatia este mai importanta decat cunoasterea deoarece “cunoasterea este limitata”. Imaginatia inglobeaza lumea, stimuland progresul, dand nastere evolutiei.

Generozitate

Unii psihologi sugereaza faptul ca persoanele dotate cu un IQ ridicat sunt mai generoase deoarece au mai mult resurse. Sunt mai preocupati de persoanele din jurul lor si fac mai multe acte de caritate.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *