Un top al celor mai bune filme cu vampiri

Vampirul este o figura ancorata in imaginarul colectiv. La cinema a fost reprezentat de numeroase ori si in stiluri variate. Am adunat pentru voi un top al celor mai bune filme cu vampiri.

Nosferatu (1922)

Imposibil sa vorbim despre filme cu vampiri fara sa aducem in discutie Nosferatu. Un film mut care ii apartine lui Friedrich Wilhelm Murnau, este vorba despre primul lung-metraj care are in centru un vampir. Insa, in egala masura, unul din primele filme horror scurte. O opera importanta in istoria cinematografiei care a marcat spiritele datorita stilului expresionist al carui influenta se resimte si in ziua de azi.

Dracula (1993)

La fel ca Nosferatu, Dracula este o adaptare a romanului cu acelasi nume apartinand lui Bram Stoker insa intr-un stil mai baroc. Francis Ford Coppola vine cu propuneri vizuale fascinante. Istoria incepe in anul 1942 atunci cand Jonathan Harker, un notar, este nevoit sa faca o calatorie in Transilvania la printul Vlad Dracul. In cele din urma va fi sechestrat de Vlad Dracul, care decide sa se reintoarca in Anglia pentru a o intalni pe Mina Murray, logodnica lui Jonathan si sosia vechii iubiri a contelui Dracula.

From Dusk Till Dawn (1996)

Dupa un jaf nereusit, doi frati decid sa fuga spre Mexic. Pe drum, iau ostatic un fost pastor si pe cei doi copii ai sai, inainte de a ajunge intr-un bar situat in mijlocul desertului. Un loc rau famat care, in realitate este reperul creaturilor de noapte. Distributia este exceptionala: Quentin Tarantino, George Clooney, Harvey Keitel, Juliette Lewis, fara sa uitam de Salma Hayek.

Citeste si:  Tim Burton se dă în spectacol

Blade 2 (2002)

Uita de romantismul vampirilor, cu acest film vanatoarea capata o cu totul si cu totul alta turnura. Guillermo del Torro este in spatele camerei de filmat si conduce o echipa de soc: Ron Perlman, Donnie Yen si Norman Reedus. Un spectacol exploziv cu scene de actiune foarte bine coregrafiate in locuri atipice care fac din Blade 2 o pura placere.

Underworld (2003)

Underworld se pozitioneaza intr-un stil apropiat de Blade. Si aici vampirii sunt pusi in scena intr-un univers modern, imbracati in piele si inarmati cu arme de foc. Doar ca, de aceasta data o urmarim pe Selena, o tanara care face parte dintr-o trupa de elita care urmareste licani. Astfel, duelul nu are loc direct cu oamenii ceea ce confera un plus de originalitate filmului.

Thirst (2009)

Filmele coreene au reusit sa ne surprinda de multe ori. Este si cazul lui Thirst al lui Park Chan-wook. Un melanj intre genul horror si drama romantica, cu o doza de umor deloc de neglijat. Filmul spune povestea unui preot contaminat in urma unei experiente medicale in Africa. In timp ce ar trebui sa moara, o transfuzie sanguina de origine necunoscuta il readuce la viata si il transforma intr-un vampir. Reintors in Coreea, chiar daca si-a pastrat functia de preot, se lasa sedus de o femeie. La scurt timp va peirde total controlul. O opera fascinanta care pune in valoare talentul lui Park Chan-wook.

Citeste si:  Ne place să criticăm

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *