Actori celebri care nu se tem să își facă propriile cascadorii

featuredimage

Despre cascadori știm că sunt persoane care realizează acțiuni periculoase, dublând de obicei protagoniști din filme și seriale. Aceștia pot face de exemplu salturi de pe clădiri, pot conduce mașini sau motociclete într-un mod spectaculos, pot simula lupte corp la corp și accidente surprinzătoare, pot sări în explozii și pot apărea în diverse alte scene cu impact deosebit.

Actorii de film nu au aptitudini pentru a realiza unele astfel de mișcări sau / și nu doresc să își riște integritatea corporală. Cascadorii sunt plătiți pentru a face însă scene în care teoretic sunt în siguranță, dar practic își pun viața în pericol.

Orice cascadorie crește intensitatea filmului, spectatorii sunt mai puternic captivați de acțiune, implicați alături de personaje. Chiar dacă de obicei se trage o linie de separare la filmări între actori și cascadori, uneori cele două profesii se suprapun. Astfel, există actori care insistă să-și facă propriile cascadorii în filme. Poate fi vorba de adrenalină sau doar de dorința de a păstra autenticitatea, de a se dedica 100% scenelor respective, chiar dacă există elemente periculoase.

Iată mai jos exemple de astfel de actori care și-au depășit atribuțiile din “fișa postului” și filmele în care au acționat în acest mod:

Tom Holland în seria Omul Păianjen

Cel mai recent protagonist al francizei Spider-Man (Omul Păianjen), Tom Holland este considerat unul dintre cei mai sexy actori din tânăra generație, având succes colosal în filme, dar și în social media. De exemplu, pe Instagram, profilul oficial al lui Tom Holland are 67,7 milioane de urmăritori. Actorul de origine britanică a realizat multe dintre cascadoriile din seria de filme Omul Păianjen. Despre prestațiile sale spectaculoase din Spider-Man: Far From Home (Departe de casă), Tom Holland a declarat: “Am făcut cât de multe am putut, dar există unele lucruri pe care legal nu le-am putut face”. Având experiență ca gimnast, actorul se mișcă foarte bine, este atletic, răspunde la cele mai multe provocări ale rolului său de Spider-Man.

Angelina Jolie în Salt

Celebra actriță Angelina Jolie nu se teme să realizeze cascadorii în filmele în care apare. Este și cazul prestației sale din filmul Salt, unde ia parte la fel de fel de situații periculoase. Acuzată că este spioană rusă, agenta CIA Evelyn Salt (personaj interpretat Angelina Jolie) fuge, folosindu-se de toate trucurile pe care le știe pentru a scăpa de urmăritori și a-și reface reputația, se arată chiar în prezentarea oficială a filmului.

Angelina Jolie este cunoscută pentru o carieră impresionantă în lumea cinematografiei. Un rol care a provocat-o de asemenea a fost cel din seria de filme Lara Croft: Tomb Raider. Franciză media a luat naștere dintr-o serie de jocuri video de acțiune și aventură, cel mai recent joc fiind Tomb Raider Reloaded, lansat chiar în 2022. Pasionații de distracție online la păcănele pot încerca și slotul Lara Croft Temples and Tombs de la Triple Edge Studios, disponibil și în România la cazino pe internet.

Jason Statham în Crank

Actor cunoscut pentru prezența în filme de acțiune, Jason Statham nu a evitat niciodată să facă diverse cascadorii. Este apreciat pentru rolurile sale, pentru modul în care joacă, folosindu-și toate abilitățile. Talentul său poate fi observat din plin în producția Crank din anul 2006, unde joacă în scene care țin publicul în tensiune maximă.

Charlize Theron în Vechea Gardă

Actriță americană originară din Africa de Sud, câștigătoare a premiului Oscar, Charlize Theron apare în roluri memorabile în filme de top. Ea va juca inclusiv în viitoarele filme Mad Max: The Wasteland, Fast & Furious 10, programate să apară în anul 2023. În timp ce filma filmul The Old Guard de la Netflix, Charlize Theron a suferit chiar unele răni, atât de implicată a fost în secvențele în care a apărut. Ulterior, a trebuit să se opereze la brațul stâng pentru a-și recupera complet starea de sănătate.

Jackie Chan în Ora de vârf

O legendă a filmelor cu lupte, expertul în arte marțiale Jackie Chan nu are nevoie de obicei de dubluri, căci își realizează propriile cascadorii. Adesea se implică atât de mult, încât este cel care le propune și le coordonează. În filmul Rush Hour (Ora de vârf) din anul 1998, apare în scene unde cu siguranță se pune în pericol, dar pare foarte stăpân pe situație.

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *