Ce pot face pasionatii de istorie la Split

Situat pe coasta dalmata, Split este al doilea oras cel mai populat din Croatia. Este reputat pentru peisajele sale de-a dreptul magnifice dar si pentru istoria bogata.

Pasionatii de istorie vor fi incantati de ce are Split de oferit in timpul unui sejur:

Palatul Diocletian

Acest palat maginifc, perfect conservat, a fost construit in secolul IV la cererea imparatului Diocletian dupa abdicarea sa, in anul 205. Printre locurile de vizitat se numara templul lui Jupiter, peristilul (adica o galerie formata dintr-un sir de coloane sau de stalpi care margineste o cladire, o sala sau o gradina) sau salile subterane.

Catedrala Sfantul Domnius

Aceasta catedrala se afla la originea mausoleului lui Diocletian. A fost construita in anul 311 dupa moartea imparatului roman. Locul a fost mai apoi transformat 350 de ani mai tarziu intr-o biserica catolica romana. Au fost adaugate mai apoi de-a lungul secolelor elemente noi. Cu o inaltime de 57 de metri, clopotul domina orasul Split.

Fortareata Klis

Cunoscuta si sub numele de castelul Clissa, aceasta fortareata medievala domina satul Klis, situate in apropiere de Split. Pe langa vizita, vei beneficia de o panorama superba asupra orasului Split si imprejurimilor, cu Marea Adriatica pe fundal. Fanii serialului Game of Thrones vor fi incantati. Fortareata a fost unul din locurile in care celebrul serial a fost filmat.

Citeste si:  Unde petrecem Revelionul? Bucureşti (II)

Cartierul Veli Varos

Fost cartier de pescari, Veli Varos este situat pe dealul Marjan, in fata marii. Cu o inaltime de aproximativ 180 de metri, acest deal este considerat parc natural. Ain cartierul Veli Varos vei gasi biserici medievale, case din piatra alba sau un vechi cimitir evreiesc (fara sa uitam de numeroasele cafenele si restaurante).

Muzeul arheologic

Muzeul arheologic se afla tot pe dealul Marjan. Construit in anul 1820, este cel mai vechi din tara. Vei descoperi aici colectii din preistorie dar si o colectie romano-provinciala.

Sursa: https://www.geo.fr/voyage/que-faire-a-split-quand-on-aime-lhistoire-200234

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *