Afla totul despre ce inseamna handbalul

Afla totul despre ce inseamna handbalul

Handbalul este un meci jucat intr-o viteza care pur si simplu te ameteste. Un meci bun de handbal va arata ca un haos complet doar ca un cunoscator va stii exact ce acesta implica.

    Hai sa descoperim mai multe despre handbal

Intregul joc este mai simplu decat ai crede. Practic avem 14 sportivi impartiti in doua echipe, mai exact sase jucatori de camp si un portar. Toti jucatorii in afara de portar alearga pe tot terenul avand un singur scop, acela de a arunca mingea in poarta adversara.

De indata ce vei intelege cum se petrec lucrurile in teren te asigur ca vei deveni un adevarat suporter. Meciurile de handbal sunt foarte intense, urmareste acest site pentru mai multe detalii.

Jocatorii de handbal au urmatoarele posturi:

Portar – este un jucator extrem de important. Se spune ca acesta iti poate castiga meciul daca apara asa cum trebuie. Din acest motiv portarul in meciurile de handball este mereu in mijlocul actiunii. In timpul unui singur joc acesta are de aparat peste 40-50 de aruncari foarte multe dintre ele cu sanse mari de reusita.

Inter –  pe teren sunt doi interi care trebuie sa traga de fiecare data cand au ocazia la poarta. Acestia trebuie sa fie mereu in forma si sa dea dovada de vigilenta deoarece marcheaza cel mai des de la distanta. Acesti doi interi ar trebui sa isi imparta mereu atentia intre poarta si coechipieri. Mai exact aceste doua persoane au nevoie de atentie pe toata durata meciului.

Citeste si:  Cum cultivam talentele copiilor nostri?

Interii sunt inalti si au o detenta buna dar si un brat puternic. Acesta trebuie sa arunce de cele mai multe ori din saritura peste blocajul advers.

Pivot –trebuie sa fie tare pe picioare, agil dar si bataios. Acesta este mereu in contact cu aparatorii. Mai mult de atat trebuie sa se lupte atat pentru minge cat si pentru spatiu. In mod sigur pivotul este cel mai faultat jucator de pe teren.

Extrema – pe cele doua extreme trebuie sa joace cei mai iuti jucatori. Acestia trebuie sa dea dovada de finete si de calitati motrice speciale.

Centru- acesta trebuie sa fie coordonatorul de joc, trebuie sa aleaga cele mai bune scheme ca sa poata avea parte de reusita. De acesta depind creativitatea din atac dar si colaborarea din aparare.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *