Siguranta- cateva reguli pentru a te proteja de atacurile de pe Internet

Adoptand unele obiceiuri sau practici bune, vei reusi sa eviti capcanele si atacurile de pe Internet. Iata deci care sunt regulile fundamentale de care sa tii cont pentru siguranta ta.

Ai nevoie de un sistem actualizat. Sistemul pe care il folosesti ar trebui sa fie perfect la zi. activeaza deci Windows Update si accepta si axtualizarile pentru Java, Adobe Reder, Adobe Flash, Office, Chrome sau altele care ti se propun. In aceeasi ordine de idei, cel mai bine ar fi sa treci la Windows 10 si sa eviti folosirea unor versiuni vechi de la Office.

Fii foate atent la mailurile pe care le primesti. Nu da click niciodata pe un link din mail daca nu esti sigur de provenienta sa. De asemenea, nu ar trebui sa ai mare incredere nici in linkurile pe care le vezi in fluxul de la Facebook, Twitter, Instagram si asa mai departe.

Orice atasament ar trebui sa fie perceput drept o amenintare posibila si ar trebui sa ai grija sa nu dezactivezi niciodata protectia „macro”.

Ai grija de parolele tale. Alegerea unei parole, trebuie sa fie bineinteles, strategica. O parola buna sau puternica ar trebui sa aiba cel putin opt caractere, sa aiba atat majuscule, cat si litere mici, cifre si semne. Exista deja o lista cu 65 de milioane de parole folosite de catre hackeri. Intra pe „Crackstation” si verifica daca nu cumva si a ta este prezenta. Trebuie sa fii de asemnea, foarte atent si cu parola de la WI-FI.

Citeste si:  Cum sa faci sa reziste mai mult florile si buchetele primite

Ai mare grija si la site-urile de streaming. Stai departe ca de ciuma de site-urile de streaming, daca vrei sa te protejezi de atacurile de pe Internet. Mai ales atunci cand te invita sa descarci un codec specific, un player sau un update pentru Flash.

Verifica url-urile. Inainte de a introduce o parola, un cont bancar sau orice alta informatie personala, arunca un ochi mai atent la bar de adresa de la navigator. Verifica daca este verde si daca URL-ul este vbine format.

Opteaza pentru un VPN. Foloseste o conexiune VPN de fiecare data cand folosesti un HotSpot Wi-Fi sau conexiunea publica din aeroport, gara sau hotel. Anumite sisteme de protectie precum Avira sau Avast integreaza astfel de VPN-uri.

Alege o dubla autentificare. Foloseste un cont de Microsoft pentru a te indentifica pe calculator si activeaza dubla autentificare in optiunile de securitate prin intermediul site-ului siteaccount.micrsoft.com.

Securizeaza toate aparatele pe care le folosesti. Nu doar PC-urile si MAC-urile ar trebui sa fie actualizate. Ci si telefoanele smartphone, tabletele, televizoarele sau alte obiecte conectate. Toate aparatele Android trebuie sa fie si ele protejate.

Cel mai bine ar fi sa o folosesti pentur toate conturile tale online mai ales pentru cele de Microsoft, de Google sau Facebook.

Nu fii naiv. Daca este prea frumos pentru a fi adevarat, atunci clar este o capcana. Daca vinzi online si ti se propune sa ti se plateasca cu BitCoin sau cu Western union, cu siguranta ca este o capcana.

Citeste si:  Superstitii ciudate

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *