Alegerea cea mai buna pentru gradina!

21 regalfermierul.ro instalatie picurare-corectat

Irigarea prin picurare permite apei sa se prelinga incet in apropierea bazei plantei printr-un sistem de tevi, supape si emitatori. Majoritatea sistemelor sunt relativ usor de instalat si, odata puse la punct, irigarea prin picurare creeaza conditii de crestere mai sanatoase si productii mai mari, economisind in acelasi timp timp si bani pentru gradinari. Daca va ganditi la irigarea prin picurare, puteti fi surprins de numeroasele beneficii ale unui sistem de inalta calitate. Acestea includ:

Sanatate mai buna a plantelor. Apa patrunde lent si adanc in sol, plasand umiditatea exact acolo unde este nevoie – la radacini. Plantele cresc rapid atunci cand sunt udate uniform, fara stres creat de lipsa apei.

Mai putine deseuri. Un sistem bun de irigare prin picurare, utilizeaza de obicei un sfert pana la jumatate din cantitatea de apa utilizata de aspersoarele traditionale deasupra capului. Expertii estimeaza ca 70% din apa ajunge in sol, iar restul se pierde prin evaporare si vant. Un sistem bun de irigare prin picurare, pe de alta parte, directioneaza 90% din apa in sol, cu foarte putine pierderi prin evaporare.

Beneficii pentru mediu. Deoarece irigatiile prin picurare sunt atat de eficiente, exista mai putine sanse de eroziune, cu foarte putine scurgeri care ajung in paraiele si raurile din zona. Risc redus de imbolnavire. Spre deosebire de aspersoarele deasupra capului, irigarea prin picurare mentine frunzisul uscat, reducand astfel incidenta mucegaiului praf si a altor boli care apar in conditii umede.  Irigarea prin picurare permite flexibilitate pentru utilizarea apei atunci cand este necesar. Daca aveti diverse plante care au nevoie de cantitati diferite de apa, puteti personaliza cu usurinta irigarea prin picurare pentru a oferi doar cantitatea potrivita de apa pentru fiecare planta. Alte sisteme de irigare furnizeaza aceeasi cantitate de apa tuturor plantelor care uda in exces majoritatea plantelor voastre. Udarea excesiva a plantelor contribuie la imbolnavirea plantelor.

Citeste si:  Ce retele de socializare folosim

De obicei, este nevoie de mai putin azot atunci cand se utilizeaza irigarea prin picurare. Deoarece lingura cu sistem de picurare alimenteaza cu apa plantele, mai putin ingrasamant ajunge dincolo de zona radacinii. Ingrasamintele pot fi injectate in sistemul de irigare prin picurare si ofera nutrienti consistenti plantelor. Aceasta microdoza cu fiecare irigare are mai mult succes decat fertilizarea bi-saptamanala care socheaza adesea plantele. Iata o sesiune excelenta de antrenament privind utilizarea azotului.

Fertilizarea excesiva a plantelor poate cauza, de asemenea, o multime de probleme, puteti citi acest articol aici pentru a vedea daca plantele sunt suprafertilizate.

Economii de bani. Un sistem eficient de irigare prin picurare este mai eficient, ceea ce inseamna ca factura lunara de apa va fi cu siguranta mai mica. Motivul numarul unu pentru a utiliza irigarea prin picurare inseamna economii la apa. Utilizatorii sistemelor de irigare prin picurare aplica doar cantitatea potrivita de apa direct in zonele radacinilor. Apa nu este risipita prin evaporare, scurgere sau pulverizare excesiva, comuna altor forme de irigare.

Sistemele de irigare prin picurare sunt adesea mai eficiente cu 90% decat irigarea prin pulverizare, rotor sau inundatie, care in mod normal se incadreaza in eficienta de 35% pana la 50%. Eficienta irigatiei este cantitatea de apa preluata din sursa de apa utilizata efectiv de cultura sau planta. Un sistem extrem de eficient precum irigarea prin picurare preia apa de la o sursa si foloseste aproape toata apa plantelor. Un sistem de pulverizare, de exemplu, poate fi doar 45% eficient, ceea ce inseamna ca cea mai mare parte a apei se evapora inainte de a atinge pamantul sau de a cadea acolo unde radacinile plantelor nu ajung. Acest lucru este extrem de ineficient.

Citeste si:  Boala secolului modern, electro-hipersensibilitatea

Salveaza timp. Cu irigarea prin picurare, nu este nevoie sa trageti continuu furtunurile si aspersoarele dintr-un loc in altul. In plus, multe kituri de irigare faciliteaza instalarea unui cronometru, care ofera un nivel de automatizare care face irigarea si mai usoara. Instalarea si intretinerea sistemelor de picurare sunt aproape intotdeauna mai putine decat celelalte metode de irigare. In urma unui proiect adecvat de picurare, este nevoie de mai putina forta de munca, iar costul total al materialului este de obicei mai mic.

Contractorii si cultivatorii vor vedea ca rezultat o productivitate crescuta si costuri mai mici. Pentru antreprenorii de peisaj, acestia se pot pozitiona si ca o companie interesata de economisirea apei, atragand mai multi clienti.

Popularitatea irigatiei prin picurare va continua sa creasca pe masura ce antreprenorii si cultivatorii impartasesc beneficiile irigarii prin picurare cu altii. Cresterea educatiei si a constientizarii sunt, de asemenea, cheie. Rolul irigatiei prin picurare ca metoda semnificativa de irigare pentru conservarea apei va continua sa creasca rapid, pe masura ce mai multi cultivatori si peisaje experimenteaza beneficiile irigarii prin picurare.

Sistemul de irigare prin instalatie picurare este o metoda eficienta si uniforma de a furniza apa, ingrasaminte si nutrienti direct la radacinile plantelor printr-o retea de pompe, supape, tuburi, tevi si emitatori. Spre deosebire de irigarea conventionala, irigarea prin picurare face posibila efectuarea unei livrari programate de apa si nutrienti direct la radacinile plantei, regland in acelasi timp cantitatea de resurse. Poate fi instalat pe orice dimensiune de camp, de la gazon domestice pana la ferme agricole mari.

Citeste si:  Oportunitatea de a face videochat de acasa in Bucuresti disponibila la Unicorn Agency

Irigarea prin picurare economiseste apa si substante nutritive, permitand hidratarea regulata a radacinilor plantelor. Ingrasamintele si nutrientii pot fi, de asemenea, dispersate prin aceste picaturi. Picaturile introduc apa si nutrienti direct in zona de radacina a culturii si reduc la minimum evaporarea. Sistemul de irigare prin picurare utilizeaza o cantitate modesta de resurse pentru a produce o buna calitate a culturii in comparatie cu irigarea conventionala, prevenind in acelasi timp pierderea suplimentelor.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *