După achiziționarea mașinii, anvelopele rămân principala investiție pe care va trebui să o faceți în mod continuu. La câțiva ani, mașina va avea nevoie de un set de anvelope noi, iar dacă veți face o achiziție pripită, este foarte posibil să fiți nevoit să achiziționați alte anvelope mai devreme decât v-ați aștepta. Pentru a evita această situație, este întotdeauna recomandat să luați în considerare criteriile decisive înainte de a efectua achiziția finală. Niciun șofer nu conduce la fel ca alt șofer și fiecare are propriile sale cerințe și necesități. De exemplu, nu se pot folosi anvelope pentru autoutilitare la autoturisme standard, deoarece cerințele diferă. În general, anvelopele disponibile pe piață diferă în ceea ce privește capacitatea de încărcare, dimensiunea și multe alte caracteristici.
Iată care sunt acele aspecte pe care ar trebui să le aveți în vedere la achiziționarea unor anvelope noi:
Rezumat:
Când ar trebui schimbate anvelopele?
Nu există o regulă specifică cu privire la schimbarea anvelopelor. Dacă temperaturile se mențin scăzute timp de 5-7 nopți și se anunță polei, lapoviță sau ninsori, este timpul să faceți trecerea la anvelopele de iarnă. Primăvară, după ce a trecut pericolul de îngheț și temperaturile se mențin pozitive timp de cel puțin 7 nopți consecutive, puteți face trecerea la anvelopele de vară. Deoarece vremea poate fi foarte schimbătoare primăvara, întotdeauna consultați prognoza meteo înainte de a planifica schimbarea anvelopelor. Totuși, dacă decideți să vă cumpărați un set nou de anvelope de vară, încercați să faceți achiziția încă din toamnă. De multe ori, anvelopele noi nu se descurcă prea bine pe drumuri de vară, mai ales dacă temperaturile sunt foarte crescute încă de la începutul sezonului cald. Prin urmare, este recomandat să cumpărați anvelope înainte de sosirea iernii, iar până la venirea anotimpului cald, anvelopele vor avea timp să se adapteze. Totuși, aveți grijă să depozitați anvelopele în mod corespunzător pentru a se aclimatiza până la vară.
Acordați atenție dimensiunii și tipului potrivit de anvelopă
Pe flancul anvelopei originale a vehiculului ar trebui să găsiți un cod sau alți parametri care vă pot ajuta să estimați atât diametrul, cât și ratingul de performanță al anvelopei dorite. Accesați https://www.radburg.ro/anvelope-vara/ pentru a achiziționa cu ușurință anvelope de înaltă performanță în funcție de modelul vehiculului pe care îl conduceți și de propriile cerințe. După determinarea dimensiunii adecvate, următorul pas presupune selectarea tipului de anvelopă potrivit. În prezent, piața este plină de anvelope cu caracteristici excelente, inclusiv anvelope pentru toate anotimpurile, anvelope pentru toate tipurile de suprafețe sau anvelope pentru diverse condiții meteo. Multe persoane apreciază aceste anvelope inovatoare, deoarece se dovedesc mai puțin costisitoare în comparație cu seturile individuale. Cu toate acestea, înainte de a vă decide asupra unui tip de anvelopă, asigurați-vă că știți care sunt caracteristicile esențiale ale vehiculului pe care îl conduceți, care este stilul personal de șofat și care sunt rutele pe care conduceți în mod frecvent. De exemplu, anvelopele de performanță asigură o bună aderență pe tot parcursul anului, o experiență plăcută la volan și nici nu se deteriorează atât de rapid. De asemenea, anvelopele cu o gamă optimă de decelerare și o durată de viață rezonabilă vor funcționa foarte bine în oraș. În schimb, o anvelopă care oferă confort ridicat la vibrații, va asigura aderență și stabilitate excelentă atunci când conduceți pe drumuri cu neregularități. Optați pentru anvelope care vă oferă aderență bună, durabilitate maximă și tracțiune și echilibru excelent. Alegerea unei anvelope cu cameră sau fără cameră este următoarea decizie. În momentul în care o anvelopă fără cameră intră în contact cu un obiect ascuțit, pierde aer și rezultă o perforație. Puteți reaproviziona anvelopa cu aer și puteți parcurge o distanță semnificativă până când veți ajunge într-un loc unde puteți repara gaura sau perforația produsă. Aceste anvelope nu provoacă opoziție între cameră și anvelopă, inducând astfel mai puțină căldură.
Durata de funcționare a anvelopelor
Diferite anvelope au durată de viață diferită, în funcție de dimensiunea și tipul vehiculului pe care îl dețineți. De exemplu, anvelopele pentru SUV-uri pot funcționa în medie pentru aproximativ 70.000 de km sau mai mult. În schimb, alte anvelope au o durată medie de viață de aproximativ 30.000-50.000 de km. Totuși, durata de viața a anvelopelor depinde și de elementele utilizate la fabricarea lor. Anvelopele moi pot asigura o aderență mai bună, dar au de obicei o durată de funcționare mai scurtă, pe când anvelopele cu elemente mai complexe pot avea o durată de viață mai extinsă. Nu în ultimul rând, durata de viață a unor anvelope este influențată și de stilul personal de șofat, dar și de modul în care întrețineți anvelopele, mulți șoferi fiind vinovați de depozitarea incorectă a anvelopelor. Diferitele anvelope au specificații aparte în funcție de dimensiune, designul benzii de rulare, de marcă sau de calitatea lor. Înainte de achiziționarea unui set nou de cauciucuri de vară, încercați să aflați care anvelope vi s-ar potrivi cel mai bine în funcție de recomandările producătorului auto, de zonele unde obișnuiți să conduceți cel mai des și de stilul personal de condus.
Când trebuie înlocuite anvelopele vechi cu unele noi?
Este recomandat să înlocuiți anvelopele vechi cu un set nou atunci când banda de rulare este uzată peste un nivel sigur. Măsurați centrul, interiorul și exteriorul zonei benzii de rulare și găsiți adâncimea medie a benzii de rulare. Puteți verifica martorii de uzură a benzii de rulare încorporați chiar în banda de rulare a anvelopei. De asemenea, puteți utiliza un indicator de adâncime a benzii de rulare. Înlocuiți anvelopele vechi cu altele noi atunci când observați semne de deteriorare. Integritatea structurală a anvelopelor se poate deteriora în timp din cauza razelor solare și altor condiții de mediu, crescând riscul de degradare. Chiar dacă observați că a rămas multă suprafață de rulare, o anvelopă îmbătrânită ar putea avea o structură slăbită, care este potențial periculoasă. Nu uitați că și anvelopele de rezervă sunt supuse consecințelor îmbătrânirii din cauza faptului că sunt utilizate rar.
Dacă observați că anvelopele pe care le folosiți în prezent trebuie înlocuite, este esențial să acționați rapid. Anvelopele uzate sunt periculoase și afectează substanțial manevrabilitatea, virajele și frânarea.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.