Atractii turistice de top din Bremen

Atractii turistice de top din Bremen

Bremen este unul dintre cele mai mari porturi maritime si centre de comert maritim din Germania. Tara Bremenului include, de asemenea, portul Bremerhaven, la 60 de kilometri nord de orasul Bremen si punctul in care raul Weser se varsa in Marea Nordului (ambele orase sunt locuri populare din care te poti imbarca in excursii cu vaporasul si croazierele fluviale). Bremen a fost, de asemenea, mult timp un important centru cultural, oferind numeroase atractii de top si o multime de activitati distractive. In Bremen poti ajunge rapid cu un microbuz ZGR, avand posibilitatea de a transporta gratuit un bagaj de 40-50 de kg. Iata ce poti vizita in Bremen, Germania:

Marktplatz si Bremen Roland

Situat in inima Orasului Vechi (Altstadt), pitorescul Marktplatz din Bremen gazduieste multe dintre atractiile de top ale orasului. Aici vei gasi minunata primarie veche, una dintre cele mai iconice astfel de cladiri din Germania. La fel de faimoasa este statuia de cinci metri si jumatate a celui mai cunoscut cavaler din Germania, Roland. Inaltata in 1404, statuia – cea mai veche dintre numeroase astfel de monumente punctate in intreaga tara – ramane un simbol al libertatii orasului si independentei fata de biserica. Marktplatz este, de asemenea, locul care se bucura de populara piata de Craciun a orasului (Bremer Weihnachtsmarkt), o sarbatoare spectaculoasa a sezonului, care dureaza o luna de zile. Este o scuza excelenta pentru o vizita la Bremen, in special pentru cuplurile care cauta o escapada romantica pe timpul iernii. Daca alegi sa mergi in Bremen in perioada sarbatorilor de iarna, asigura-te ca rezervi din timp un bilet de la o agentie de transport persoane Romania-Germania, deoarece exista posibilitatea sa fie aglomerat.

Citeste si:  Orase unde merita sa mergi - Amsterdam, Olanda

Primaria Bremen

Primaria Bremen (Bremer Rathaus) este o frumoasa structura gotica din caramida, construita in 1410 in Marktplatz, cu somptuoasa sa fata renascentista adaugata mai tarziu in 1612. Acum desemnata Patrimoniul Mondial UNESCO, cladirea se mandreste cu una dintre cele mai elegante sali de banchet si receptie din Germania. Masurand o impresionanta lungime de 40 de metri si peste 8 metri inaltime, cea mai notabila caracteristica a primariei este un tablou mare al Judecatii lui Solomon din 1537.

Cartierul Schnoor

Fermecatorul cartier medieval Schnoor, numit dupa traditiile de confectionare a franghiilor care au inflorit odata aici, este cea mai veche parte din Bremen. Odata cea mai saraca parte a orasului, Schnoor este acum plin de artisti, si este o zona uimitoare de explorat pentru zecile de case bine conservate din secolele XV-XVIII. In plus fata de numeroasele cafenele si magazine de artizanat care se afla in cartier, alte aspecte importante includ Schifferhaus, sau Shipper’s House, construita in 1630 si care acum este un muzeu privat, si minunatul Landherrnamt, care dateaza din 1856 si a fost odata casa guvernului de stat. De remarcat este si Biserica Sf. Ioan, o biserica gotica construita din caramida din secolul al XIV-lea.

Catedrala Sf. Petru

Catedrala Sf. Petru din Bremen – cunoscuta local sub numele de Sf. Petri Dom – dateaza din secolul al XI-lea, cu adaugiri ulterioare in secolele XIII si XVI. Exteriorul, cu turnurile sale inalte de 98 de metri, a fost restaurat in 1898.

Citeste si:  Alege calatoria cu autocarul pentru a te bucura de peisaje si de liniste

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *