Pentru cei care iubesc si sunt foarte pasionati de fenomene paranormale, Muntii Buzaului sunt locatia perfecta din Romania unde se pot intalni astfel de lucruri – sau cel putin asta sustin localnicii. Insa, localnicii din jurul acestei zone isi guverneaza viata in functie de legendele locului. Astfel, una din aceste legende se refera la existenta – acum mii de ani in urma – la niste creaturi foarte inalte.
Potrivit specialistului Vasile Rudan, legenda uriasilor ar avea un sambure de adevar, existand si dovezi care scot la iveaza schelete gigantice, cu o lungime de aproape 2,4 metri, care au fost descoperite la marginea satului Scaieni.
Vasile Rudan sustine ca “Legenda uriasilor care au trait pe Pamant se sprijina pe fapte reale si se cere investigata de catre cercetatori onesti, fara idei preconcepute. Pentru localizarea gropilor in care au fost inhumati uriasii din vechime, se folosesc in prezent metode tehnice complicate si neperformante, cu scopul tergiversarii viitoarelor descoperiri. De ce nu se foloseste detectia extrasenzoriala, procedeu prin care se poate determina operativ si cu precizie orice lucru ingropat in pamant?”
Gigantii din Muntii Buzaului, descoperiti de sateni
Se pare ca oasele oamenilor uriasi au fost descoperite in urma cu 30 de ani, in momentul in care localnicii din satul Scaieni si-au dorit sa planteze o livada. Dupa ce au realizat sapaturile, localnicii au descoperit schelete uriase, in mai multe morminte. Astfel, martorii au reusit sa scoata numai cateva ramasite din cele gasite, pe restul lasandu-le sa se odihneasca in pamant, reusind sa sape astfel incat sa ocoleasca oasele acestor oameni inalti.
Jurnalista Adina Mutar scria despre uriasii din Muntii Buzaului ca ”Pliniu ii numea mossyni, Strabo le zicea mossynoeci si-i localiza langa tinutul colchilor, astazi Colti, in vecinatatea tinutului vechilor mosneni. Locuintele lor de lemn aveau o particularitate anume. Erau foarte inalte si aveau forma de turn, denumite astazi <cule>. Ele erau construite din trunchiuri intregi de copaci, taiati la o margine de padure. <Talpa> turnului sau fundatia era formata din primii patru copaci doborati, carora din taiere li se dadea directia de cadere, sub care se asezau pietre mari.”
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.
posibil sa existe un sambure de adevar in orice basm, pana la urma orice fictiune se sprijina putin pe realitate. E atractiva posibilitatea ca basmele sa aiba fundament real, sa putem dovedi ca eroii de basm chiar au existat