Barmaniada. Câştigatorii Etapei Bere si Vin

Bucureşti, 10 octombrie 2012: Ieri, într-o atmosferă distinsă, la Tonka Soul Cafe, a avut loc în premieră, Etapa mixtă de bere şi vin din cadrul competiţiei naţionale Barmaniada 2012.

Această etapă a reunit din nou cei mai bine pregătiţi barmani din ţară, testându-le cunoştinţele şi experienţa în arta prezentării vinului şi a servirii berii, în cursa pentru titlul de Barmanul Anului 2012.

Pe podium au urcat, la finalul zilei, cei mai pricepuţi barmani berari şi somelieri:

  • Alexandru Tudor – locul I,
  •  Andrei Todosi – locul al II-lea,
  • Silviu Popa – locul al III-lea.

Pentru a parcurge un ritual de servire ca la carte, participanţii au fost supuşi mai multor probe încă de la primele ore ale zilei. Doar 8 dintre aceștia au fost selectați pentru finală. Concurenții finaliști şi-au demonstrat măiestria în arta vinului şi a berii în cadrul a 4 probe: un test cu 5 întrebări despre bere, proba de speed opening – desfacerea a 6 beri în cel mai scurt timp, servirea şi prezentarea unui vin, prepararea unui cocktail-reţetă proprie pe bază de vin.

Câștigătorii

Câştigătorul titlului de cel mai bun barman berar şi somelier, în valoare de 400 €, a fost Alexandru Tudor. Deşi are doar 23 de ani, acesta a impresionat publicul şi juriul prin eleganţa servirii şi prezentării vinului, dar şi prin cunoştinţele despre bere. Alexandru a afumat cocktailul prezentat pentru a obține un gust asemănător cu cel de odinioară când se afumau butoaiele în care era ținut vinul.

“Pentru mine, participarea la Barmaniada e o experienţă din care am foarte multe de învăţat. Etapa mixtă de bere şi vin a fost ceva nou, o provocare mult mai interesantă, pentru că am îmbinat cu succes două lucruri diferite. Proba de cocktail cu vin a fost preferata mea, mai ales prepararea şi prezentarea reţetei proprii, pentru că am avut o poveste în spate. A fost un lucru prin care am putut atrage atenţia. Şi aşa ar trebui să prezentăm fiecare băutură, fiecărui client, indiferent de situaţie!” – a declarat Alexandru Tudor, câştigătorul locului I al Etapei de bere şi vin.

Pe locul al doilea s-a clasat Andrei Todosi, cu cel mai bun rezultat la proba de speed opening (4,33 secunde), dar şi cu o prezentare foarte apreciată a vinului şi a cocktail-ului-reţetă proprie. Inspirat de războiul de 100 de ani dintre Anglia și Franța, Andrei a echilibrat cu un vin fortifiant, într-un mix creativ, cogniacul franțuzesc cu ginul englezesc .

Clujul este nelipsit de pe podium şi la această etapă, câştigătorul locului cu numărul 3 şi al premiului în valoare de 150 €, fiind Silviu Popa în vârstă de 22 ani. Silviu a creat o altă rețetă originala, folosind ca ingrediente principale: vin, magiun și un amestec de 47 ierburi aromatice.

Surprizele serii de marţi, 9 octombrie, au debutat cu un domino spectaculos din 500 de cocktail-uri cu bere. Un alt moment special a fost susţinut de Mihai Panfil, membru fondator Barmania, care a constat în prepararea, prezentarea şi degustarea a 4 cocktail-uri cu bere şi whisky Jameson: Irish Frame, Irish Apperitivo, Irish Pie şi Royal Irish. Cocktail-urile au fost completate cu o selecție de beri speciale cuprizând ale, lager și beri de fermentare spontană.

Foarte apreciate de public au fost prezentările și degustările organizate de somelieri profesioniști cu 3 vinuri deosebite: Jacob’s Creek, apreciat vin australian cu o tradiție de peste 165 ani, Santa Margherita, reunumitul vin Italian și binecunoscutul Jidvei, din zona Transilvaniei.

Etapa de bere și vin a fost cea de-a doua probă din cadrul Barmaniada 2012, urmând ca restul etapelor să se desfășoare după cum urmează:
Barista – 20 noiembrie
Mixologie – 21 noiembrie
Working Flair & Exibition – 11 decembrie

Barmanul Anului 2012 va fi desemnat la sfârșitul ultimei etape a competiției, pe baza totalului de puncte acumulate până în acel moment în urma participării la fiecare dintre etapele competiției, titlu care mai înseamnă 1000 de Euro și șansa de a reprezenta România la Jameson Bartenders Ball din Dublin, în ianuarie 2013.

BARMANIADA este cea mai complexă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor.
BARMANIADA se află la cea de-a patra ediţie. Deţinătorii titlului de Barmanul Anului sunt: Marjan Kukuneshoski (Make) în 2009, Sergiu Biriş în 2010 şi Marian Porumb în 2011.

Organizatori: BARMANIA şi TONKA SOUL CAFE
Eveniment susţinut de: JAMESON
Parteneri: JACOB’S CREEK, MARTELL, G.H MUMM, SANTA MARGHERITA, DONCAFE, AQUA CARPATICA, HAMILTON BEACH, SIROPURILE 1883
Parteneri media: Winetaste.ro, Blogdebere.ro, Beerocracy, Bewhere, Yuppy.ro, 9am, Realiatea.net, Iqads, Metropotam, Gastromedia, Barstein.ro, Blogevent.ro, 24fun.ro ,tophospitality, Vipstyle.ro și AfterHours.ro.

Pentru informaţii suplimentare:

Site web: barmaniada.ro
Facebook: facebook.com/Barmaniada

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *