Ziua Pacalelilor Oficiale – 1 aprilie !

1 aprilie este  ziua când ori eşti pus pe farse, ori eşti tras pe sfoară!

Se spune că este bine să te ţii de păcăleli numai înainte de amiază, altfel vei avea ghinion întregul an.

Indiferent de unde se trage, ziua de 1 aprilie este recunoscută ca fiind Ziua Păcălelilor în majoritatea ţărilor lumii.

Originea zilei de 1 aprilie are strânsă legătură cu schimbarea calendarului iulian cu cel gregorian. În vechiul calendar, ziua Anului Nou era sărbătorită pe data de 1 aprilie, în loc de 1 ianuarie. După schimbarea calendarului gregorian, în 1582, în timpul lui Carol al IX-lea, oamenii au avut iniţial probleme de a se obişnui cu sărbătorirea noului an la 1 ianuarie. Cei care sărbătoreau Anul Nou la 1 aprilie au fost numiţi “nebuni de aprilie”. Pe masura trecerii timpului, felicitările trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au început să fie considerate farse, fiind însoţite adeseori de cadouri hazlii.

Ce obiceiuri sunt de 1 aprilie în diverse ţări ale lumii?

În Franţa, pe vremuri, cel care cădea victima unei păcăleli erau numiţi “poisson d’ Avril” (peste de aprilie). Acesta trebuia, conform traditiei, să poarte întreaga zi o hârtie decupată în formă de peşte, prinsă pe spate.
În Anglia, Ziua Păcălelilor este marcată timp de două zile: cel păcălit este numit “noddy” şi trebuie să poarte o coadă ataşată pantalonilor sau fustei.
În Scoţia, acestuia i se spune “April qowk” sau “April cuckoo”(cuc de aprilie), pentru că aceasta este prima pasăre care vesteşte venirea primăverii.
În Spania, celor păcaliţi de 1 aprilie zi li se spunea, de-a dreptul, nătărăi!
În Japonia se sărbătoreşte, la 1 aprilie, “Ziua papuşilor”, sau “Ziua bucuriei celor mici”, cărora li se  oferă în dar păpuşi.

Tu ce farse ai făcut sau ce farse ţi s-au făcut ? 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

One thought on “Ziua Pacalelilor Oficiale – 1 aprilie !

  1. Pe mine m-au sunat, in timp ce dormeam, membrii familiei sa imi spuna ca nu mai am oglinzi la masina. si da , m-am trezit din somn sa cobor sa verific , si erau amandoua la locul lor :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *