Ca să iei carnetul de şofer trebuie să înveţi Codul Rutier

Unul dintre rolurile Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor este de a acorda carneţele de şofer celor care dovedesc că sunt capabili să conducă resposabil şi să menţină siguranţă în trafic. Ţinând cont că mobilitatea şi independentă oferite de propria maşină sunt atât de importante în viaţa de zi cu zi, elevii şcolilor de şoferi trebuie să ia în serios pregătirea pentru proba teoretică (sala) şi cea practică (traseul) din cadrul examenului auto.

În timpul probelor candidaţii vor fi trataţi cu respect, tuturor acordandu-li-se aceleaşi şanse de reuşită. Totuşi, pentru a trece examenul auto, candidaţii trebuie să ştie prevederile din a Codul Rutier şi să stăpânească tehnica de a conduce un autovehicul. Din păcate mulţi se prezintă la examenul auto fără să fie pregătiţi suficient, indiferent dacă acest lucru presupune că nu au exersat destul sau nu au făcut-o în mod corect. Alţii devin agitaţi pentru că nu ştiu la ce să se aştepte în timpul probelor examenului. Sunt site-uri care descriu aceste probe, noutăţile despre Codul rutier şi pun la dispoziţie chestionare DRPCIV pentru a se pregăti adecvat înainte de examenul pentru obţinerea permisului auto.

Candidaţii trebuie să demonstreze în cadrul probei teoretice faptul că au asimilat regulile Codului Rutier, ştiu semnele de circulaţie şi au înţeles cum se conduce preventiv. În cadrul probei practice aceştia vor trebui să convingă poliţistul că stăpânesc toate tehnicile de conducere a maşinii: parcări, depăşiri, plecări din panta, etc, respectând şi regulile de circulaţie.

Citeste si:  Zonga.ro - cea mai mare colecție de muzică oficială

Examenul auto îl dau candidaţii care nu au mai avut niciodată un permis auto sau cei cărora le-a fost suspendat carnetul deoarece au încălcat regulile Codului Rutier. Odată ajuns la examen, candidatul ar trebui să îşi imagineze că este o oră de şofat ca oricare alta, împreună cu instructorul său, pentru a scăpa de inhibiţii. Poliţiştii nu sunt încântaţi când văd candidaţi emotivi, mai ales dacă din cauza emoţiilor aceştia fac greşeli în trafic. Se presupune că la examen vin candadati bine pregătiţi, siguri pe forţele proprii, care îşi pot stăpâni emoţiile.

Indiferent de categoria permisului auto, examinarea este aceeaşi: se dă o probă teoretică pentru verificarea cunoştinţelor şi apoi o probă practică pentru a dovedi că se stăpâneşte autovehiculul în diferite situaţii din trafic. Dacă nu se trece peste proba teoretică, nu se poate da proba practică. În cazul în care candidatul nu trece proba practică, va trebui să dea din nouă proba teoretică înainte de a ajunge iar la traseu.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

One thought on “Ca să iei carnetul de şofer trebuie să înveţi Codul Rutier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *