Câte puncte ai pus?

 

Fie că ne place sau nu, experiențele prin care trecem pe parcursul vieții, ne aduc în postura de a o lua de la capăt de multe ori și în multe situații. Cât de pregătți suntem pentru asta? Cât de siguri suntem că decizia de a pune punct și a o lua de la capăt este cea bună? Cât de conștienți suntem de consecințele unei astfel de schimbări în viața noastră? Sunt întrebări pe care ni le adresăm cu toții și care până la urmă sunt normale în astfel de cazuri. Din punct de vedere psihologic, în momentul în care suntem destul de puternici să spunem STOP, un oarecare declin se produce la acest nivel.

A o lua de la capăt presupune renunțarea la persoane, gesturi, situații, momente cu care eram pur și simplu obișnuiți. Chiar dacă nu mai simțim că aparținem lor, ideea de a  nu  mai exista în viața noastră e una destul de înspăimântătoare și care de multe ori ne înfrânează dorința inițială de schimbare. Un alt motiv pentru care mai amânăm punerea punctului, e teama de eșec. Nimic nu ne oferă garanția că schimbarea slujbei sau o despărțire ne vor aduce ceva mai bun. Și atunci ne e teamă de situația în care am renunțat la ceva dacă nu bun pentru noi, dar măcar familiar și ne-am îndreptat spre ceva care nu a adus nimic din ceea ce speram noi.

Citeste si:  Bărbat sau femeie?

Am cunoscut persoane care au reușit să o ia de la capăt cu o ușurință debordantă, însă am cunoscut și oameni care au avut au întâmpinat dificultăți majore în a lăsa totul în urmă și a privi înainte…dar care până la urmă, dintr-un motiv sau altul au făcut-o! În ambele cazuri, am observat că schimbarea a adus ceva bun, oricât de mare a fost teama, nesiguranța, inceritudinea.

De ce vrem să punem punct? Ce anume ne-a adus în situația în care asta e o alternativă? Cât de bine am cântărit toate celălalte soluții? Cât de mult am plecat urechea la ce ne strigă, de multe ori cu disperare, acea voce interioară? După ce am cântărit bine toate posibilitățile și nu am găsit alte variante, schimbarea cred că e iminentă. Mai rămâne doar ca noi să ne fi obișnuit cu această idee și să o urmăm.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Câte puncte ai pus?

  1. Da, așa e…Uneori ar trebuie să ne mai și lăsăm duși de val. Și apoi eu cred că dacă ne-a trecut prin cap ideea de schimbare, e o chestiune de timp până când se va produce….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *