Căutăm poveşti bine spuse, fie că e vorba de un roman, de un film, de o nuvelă, de o piesă de teatru, de un spectacol de operă. În romane precum Anna Karenina, un spectacol însemna şi prilej de socializare. Astăzi, la fel, însă mai degrabă mergem cu prietenii la un film în mall decât la un spectacol de operă. Totuşi, astăzi avem de unde alege, spectacole pe care le asociem cu vremuri mai moderne (cinema-ul din mall) sau mai de demult (operă).
Prin 2010 am mers la multe spectacole de operă. Am început cu spectacolul Carmen şi au urmat o serie de opere de Verdi (sunt foarte frumoase, melodioase). Apoi am urmărit pe dvd-uri spectacole de operă şi le mai urmăresc cu plăcere pe calculator când am timp liber.
Spre exemplu, Lucia di Lamermoor de Gaetano Donizetti. Este o operă mai puţin cunoscută şi tocmai de aceea mi se pare mai deosebită, mai rară. Nu am văzut-o la operă, ci doar pe dvd. Este vorba de Lucia, forţată de fratele ei să se căsătorească cu un bărbat pe care nu-l iubeşte. La mijloc sunt nişte interese. Lucia va fi minţită că iubitul ei a uitat-o, dar va afla adevărul când el va veni.
O poveste tristă, chiar tragică, aşa cum sunt în general scenariile de operă. Poate părea la prima vedere nerealistă povestea, însă în ce relaţie nu sunt probleme, supărări, obstacole? Viaţa e grea… Putem privi şi aşa aceste poveşti. Iar muzica e frumoasă. Nu poţi să nu fii impresionat privind spectacolul. E vorba de dragoste, care există indiferent de epocă, de probleme care vor exista mereu, chiar dacă în altă formă pentru fiecare.
Un alt spectacol urmărit pe dvd a fost Cosi fan tutte. Un spectacol cu muzică de Mozart, şi, spre deosebire de alte opere celebre, nu se termină tragic, nu este trist pe parcurs, fiind mai degrabă vorba de o comedie. Nici aici însă problemele nu lipsesc. Însă e vorba de probleme pe care şi le fac personajele cu mâna lor, până la urmă. Doi tineri foarte îndrăgostiţi de iubitele lor sunt provocaţi la un pariu de o persoană mai în vârstă, el dorind să le dovedească că nu există fidelitate, să nu fie atât de creduli. Cei doi tineri se prefac că pleacă la război, creează un întreg scenariu, deghizându-se în doi tineri străini care le fac curte iubitelor lor, ajungându-se în situaţii tot mai încurcate şi culminând cu o ceremonie falsă de nuntă. Multe deghizări şi pare ireal cât de credule pot fi cele două fete, însă totul e amuzant.
Dacă dorim poveşti romantice bune, spectacolele de operă, fie ele pe dvd, fie urmărite în sala de spectacol, sunt o bună sursă de reflecţii şi bună dispoziţie.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.