Tehnologia moderna, domeniul constructiilor de viitor si turnurile dinamice

Dubaiul este unul din acele locuri exemplu care demonstreaza ca acolo unde banii nu sunt o problema ambitia de a construi locuri inedite si unice este un plan realizabil. Si nu este singurul loc unde astfel de exemple sunt farmecul locului. Cu aceeasi opulenta si idee moderna vine si arhitectul italian care a dezvaluit public conceptul de “dynamic towers”, turnurile dinamice.

Ce sunt turnurile dinamice

Proiectul vizeaza construirea unor zgarie nori caci astfel de cladiri sunt imaginea viitorului. Insa nu inaltimea acestora va fi “campul de lupta” pentru a veni cu ceva nou pe piata de domeniu. Acestea sunt menite sa se roteasca la fiecare 90 de minute. Insa in ceea ce priveste locatia se pare ca din nou Dubaiul este favorit. Cel putin pentru primele doua cladiri de acest gen pentru ca mai apoi sa se extinda si in New York, Londra, Moscova, Milano si nu numai.

Care este conceptul dupa care se ghideaza constructia turnurilor dinamce

Etajele unei astfel de cladiri se va roti la fiecare ora si jumatate in jurul unei structuri de beton intr-o miscare de 360 de grade. Mai mult decat atat pentru ca sunt construite ca si plan pentru cum va arata un oras in viitor acestea isi vor genera singure energia electrica. Panouri speciale vor imbraca astfel de cladiri, estimandu-se ca 79 ar fi suficiente.

dynamic-towers-2-video

Dar nu numai la exterior atragatoare astfel de turnuri dinamice vor aduce si un plus pentru cei care vor locui aici. Temperatura de interior spre exemplu va fi una ce se va regla in mod automat, pastrand un aer racoros pe timp de vara si aducand o temperatura crescuta pe timp de iarna. Iar practicul situatiei va viza si parcarea ce se va putea realiza chiar la etajul la care va locui proprietarul, intr-a cladire alaturata unde lifturile vor fi baza.

Costurile se ridica din estimari la peste 400 de milioane de euro. Insa merita pe deplin. Si acesta este doar inceputul unei noi ere in materie de arhitectura.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *