Ce trebuie sa faci cand copilul inghite ceva otravitor

Copii sunt cele mai importante fiinte din viata noastra. Indiferent cum o fi, cu totii le dorim binele si ne dorim sa aiba parte de lucruri cat mai frumoase in viata.

De asemenea, copii sunt foarte imprevizibili si se intampla de multe ori sa faca diferite lucruri care le pot afecta sanatatea. Este foarte dificil sa ii explici unui copil de ce nu este bine sa faca un anumit lucru pentru ca este foarte greu sa inteleaga.

Chiar daca ii vom explica micutului ca nu este bine sa faca un anumit lucru el nu intelege si probabil ca va face exact invers fata de ceea ce i-am spus. Sigur ca nu trebuie sa uitam faptul ca ii spunem copilului ce trebuie sa faca si ce nu are voie sa faca iar el face exact invers. Va suna cunoscut, nu-i asa?

Ei bine, astazi vom discuta despre masurile pe care trebuie sa le luati in cazul in care copilul a facut un lucru interzis, a baut dintr-o substanta toxica sau a inghitit ceva otravitor.

Probabil ca daca vezi ca micutul tau bea din detergentul pentru vase nici nu stii ce sa faci pentru ca esti constienta ca viata micutului este in pericol. Ce trebuie sa faci cel mai repede?

In primul rand trebuie sa faci astfel incat sa indepartezi de bebelus substantele otravitoare pe care le detii in casa. Incearca sa il faci pe micut sa dea afara din gura ceea ce i-a ramas din agentul otravitor si pastreaza o parte din substanta respectiva intr-un recipient pentru ca medicii sa poata identifica substanta pe care copilul a inghitit-o.

Nu trebuie sa uiti ca trebuie sa apelezi la 112 in cazul in care copilul are diferite simptome. De exemplu, trebuie sa chemi ambulanta cat mai repede de indata ce observi ca micutul are dificultati in respiratie, dureri in zona gatului, convulsii, arsuri pe buze sau la gura, pierderea cunostintei sau somnolenta.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *