China isi lanseaza primul robot ce va lucra in televiziune

Xiaoice este cea mai recenta forma de inteligenta artificiala a celor de la Microsoft. Ei bine, acest robot are o voce draguta si poate comenta aproape instantaneu datele meteorologice si alte evenimente de stiri importante si, in prezent, are un loc de munca incepand cu orele diminetii la TV. Programul live chinezesc “Morning News”, a introdus aceasta forma de inteligenta artificiala recent, facandu-l pe Xiaoice primul robot din lume care pur si simplu a furat job-ul unui om. Xiaoice se doreste a fi femeie si are o voce care suna ca a unui om adevarat. Cu toate acestea, succesul lui Xiaoice ar putea da nastere la o multime de semne de intrebare in randul oamenilor.

Morning News a adaugat un membru artificial la echipa sa de prezentatori, Xiaoice fiind un robot care va prezenta starea vremii din fiecare zi. In timp ce acest robot isi face debutul in televiziune, Xiaoice si-a castigat deja popularitatea pe platforme sociale interactive cum ar fi WeChat, Weibo si JD.com.

Proiect robot Xiaoice

Pentru a atinge un scor de 4.32 in ceea ce priveste acuratetea lingvistica- comparativ cu 4.76 in cazul oamenilor- oamenii de stiinta au echipat aceasta forma de inteligenta artificiala cu o tehnologie de tip text-to-speech (TTS). Folosind tehnici de invatare profunda prin Smart Cloud si Big Data, Xiaoice va fi capabil sa analizeze datele de vreme in timp ce ofera o emisiune in direct. De asemenea, Xiaoice va avea si o tehnologie care ii va permite sa realizeze un “calcul emotional”, care ii va permite sa faca o serie de comentarii mai incarcate din punct de vedere emotional.

Acest proiect este rezultatul colaborarii dintre Microsoft Applications & Services Group East Asia si Shanghai Media Group (SMG) TV News Center. “In ultima perioada de timp, SMG s-a angajat in mod constant in mai multe proiecte de dezvoltare durabila si de integrare, fiind o companie sincera care isi doreste sa imbratiseze ceea ce ofera Internetul. Aceasta este o incercare inedita a brand-ului celebru, care se alatura de Microsoft in domeniul dezvoltarii de inteligenta artificiala”- sustine Jiongming Song, director al SMG TV News Center.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *