Coronavirus: tot ce trebuie sa stii

Numarul de persoane care prezinta simptome de coronavirus in lume continua sa creasca. Masurile sunt din ce in ce mai restrictive si protocoalele sunt aplicate imediat pacientilor considerati suspecti.

Cazul extrem este cel al Italiei unde guvernul tarii a impus deja o carantina generalizata cu restrictii in ceea ce priveste circulatia cetatenilor sai si interdictii de intrare si de iesire la granita tarii. Economia a reactionat la toate aceste opriri de activitate si o criza mondiala risca sa afecteze bursa si multe alte domenii.

Ministerul sanatatii nationale si locale a fost nevoit sa elaboreze linii directive pentru echipa de sanatate si pentru ca populatia sa fie informata non stop. In unele state, protocolul este obligatoriu cu interventia politiei daca este necesar. In alte state vorbim doar de sugestii pentru ca cetatenii sa intre de bunavoie in carantina daca prezinta factori de risc.

Ceea ce a devenit clar este ca este ca intr-o perioada de mondializare nicio regiune a planetei nu este la adapost de acest nou virus. Epidemia s-a propagat din cauza comunicarilor aeriene si schimburilor dintre populatii.

In plus, informatiile despre coronavirus au fost uneori eronate si nu au facut decat sa provoace panica si isterie in randul populatiei. Cu toate acestea, circula masiv pe retelele sociale. OMS a fost nevoita sa publice un document care contine o serie de sfaturi pentru populatie in legatura cu acest nou coronavirus. Document ce a permis calmarea unor zvonuri.

Citeste si:  Cum poti depasi momentele grele din viata?

Ce este coronavirus? Coronavirus reprezinta o familie de virusi care exista cu mult timp inainte de 2020. Pe data de 7 ianuarie 2020 am aflat ca aceasta varietate de coronavirus care se propaga cu repeziciune este 2019-nCov, rebotezat COVID-19. Este virusul care a inceput sa se propage la sfarsitul anului 2019 in Wuhan, China. Lumea a fost confruntata cu trei mari epidemii de coronavirus transmis de om printre care acesta. Cea mai memorabila si cea mai grava este cea care s-a manifestat prin sindromul respiratoriu acut sever, SARS cu alte cuvinte.

Cum se transmite COVID-19? Calea infectarii cu coronavirus care este actualmente transmis este contactul prin intermediul picaturilor de saliva din gura sau din nasul persoanelor infectate. Virusul se deplaseaza prin aer si penetreaza in membrana mucoasa a unei persoane. Se intampla si ca aceste picaturi sa cada pe unele suprafete pe care poate ramane mai mult timp.

Simptomele coronavirusului. Cum putem sti daca am fost infectati cu coronavirus ? Simptomele sunt asemanatoare cu cele ale gripei – febra, tuse uscata, epuizare sau oboseala. Exista si alte simptome mai putin frecvente si mai usoare precum scurgeri nazale, durere de gat si diaree. Exista chiar si persoane infectate cu COVID-19 care nu prezinta niciun fel de simptome, sunt asimptomatice.

Citeste si:  Dezvoltarea copiilor prin jocuri educative

Daca prezinti unul din cele trei simptome enumerate mai sus sau daca ai fost recent intr-o zona de risc, este un motiv suficient pentru a face un test. Nu trebuie sa ne panicam dar trebuie sa fim vigilenti.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *