Cum arata durerea?

Traim in secolul tehnologiei, cu ajutorul careia putem rezolva majoritatea problemelor pe care le intampinam in ziua de azi. Din pacate, se pare ca omul nu a reusit sa inventeze un dispozitiv care sa masoare intensitatea durerii.

Exista diverse aparate folosite care pot sa ne indice anumite trasaturi ale corpului: termometru pentru temperatua corpului, tensiometru- care masoara tensiunea, si multe alte aparate. Cu toate acestea, nu exista niciun aparat care ar putea sa masoare nivelul de durere la care suntem expusi in unele momente din viata.

Tehnica care vede durerea

Cu toate ca nu exista un dispozitiv care sa ne masoare durerea, exista o tehnica, care permite vizualizarea centrului durerii. Astfel, aceasta tehnica este numita imagistica prin rezonanta magnetica functionala, si care arata ce zone din creier se activeaza atunci cand o persoana simte durere fizica. Ei bine, si in acest caz exista un minus: zonele activate in cazul durerii fizice sunt aceleasi cu zonele afectate atunci cand cineva sufera din punct de vedere emotional.

Insa, oamenii de stiinta isi doresc sa afle cu adevarat care sunt zonele care se activeaza numai la durere fizica, iar in acest sens, neurologul Tor Wager de la Universitatea Colorado, a reusit sa identifice un model al zonelor care se activeaza si care reactioneaza in fata durerii fizice.

Citeste si:  Ingrijirea mobilierului de exterior in functie de sezon

Intr-o prima faza, Wager a studiat creierele a 20 de persoane in timp ce acestia au fost rugati sa tina mana in apa fierbinte. Astfel, subiectii au fost rugati sa isi evalueze singuri nivelul de durere. In acest fel, omul de stiinta a reusit sa identifice ce zone ale creierului se activeaza atunci cand omul este supus in fata durerii fizice.

A doua faza a experimentului a constat in acelasi proces, numai cu participantii nu au mai fost rugati sa comunice echipei de cercetatori nivelul durerii pe care au simtit-o. Oamenii de stiinta au oferit participantilor analgezic intravenos dar si placebo, insa cei care credeau ca primesc placebo au sugerat faptul ca aceasta tehnica ar putea sa devina un instrument extraordinar de bun pentru a testa analgezicele si calmantele.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *