Cum pot fi folosite codurile QR ?

qrcode comunicarepr

 Cu ajutorul unui smartphone oricine poate citi codurile QR și oricine are acces la un calculator poate genera coduri QR.

Prin scanarea unui cod QR puteți accesa site-uri, imagini, puteți produce propriile mesaje.

Codurile Qr au fost create inițial de compania japoneză Denso-Wave. Accesarea și scanarea acestor coduri a devenit accesibilă pentru întreagă populație, fiind mult mai ușoară decât tastarea unui URL.

Iată 5 utilizări ale codurilor QR:

1. SWAG și Self Branding

Utilizatorii pot incorpora coduri cu text sau link-uri către imagini sau muzică și site-uri. Acestea pot fi imprimate chiar și pe căni, pălării. Scopul unui cod Qr este acela de a oferi informații suplimentare trecătorilor.

2. Opinii și fragmente audio

Un cod Qr poate avea că și pagină de destinație un fragment audio sau forumuri. Astfel în marile orașe turiștii pot află informații desre istoria orașului, date sau descrieri ale unor restaurante și pot comenta pe forumuri părerile lor. De asemenea în muzee scanarea unor coduri Qr poate oferi vizitatorilor informații suplimentare depre fiecare operă expusă.

3. Bilete penru concerte sau alte evenimente

Această utilizare a codurilor Qr crește eficientă și reduce cantitatea de deșeuri, în viitor cu siguranță vor putea fi utilizate pentru a urmări orice concert sau eveniment în timp real de pe telefonul mobil.

4. Promovarea unor evenimente

Cu ajutorul unui cod Qr puteți promova orice tip de eveniment într-o perioadă de timp scurtă. Cea mai potrivită variantă este să imprimați pe broșurile și pliantele pe care le oferiți coduri Qr care să aibă că pagină de destinație pagină de înscriere la evenimentul respectiv. Astfel, simplificați modalitatea de înscriere la evenimente și toată lumea va fi incantta de faptul că se pot înscrie de pe telefonul mobil.

5. Cadouri

Prin scanarea codurilor Qr aveți posibilitatea de a înregistra un mesaj vocal care apoi îl puteti transmite unei persoane dragi sau prietenilor.

Numele meu este Stoian Ciprian și mă puteți cîți pe blogul meu de comunicare și relații publice, va mulțumesc și sper că va plăcut acest articol.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *