Stiai ca faptul de a-ti exprima emotiile de ajuta sa te eliberezi de o povara psihologica, de parca pana atunci ai fi purtat o povara grea pe umeri? In caz contrar, acest lucru poate avea un impact negativ asupra sanatatii tale mentale si fizice.
Te-ai intrebat deja ce importanta are exprimarea sentimentelor si emotiilor? Daca retinerea acestora este un lucru bun sau rau? Fara indoiala, exprimarea sentimentelor reprezinta o parte fundamentala a vietii noastre. Altfel am fi mereu o furtuna de emotii. Este o greseala grava sa consideram ca trebuie sa ne reprimam emotiile. Exteriorizarea si expulzarea lor devine o necesitate inca din momentul in care simtim acest lucru. Impiedicarea fluiditatii emotilor poate cauza alterari fizice si pisihice si acestea pot deveni negative.
Emotiile ne ghideaza actiunile. Creierul si emotiile noastre ne ajuta sa fixam modalitatea prin care luam cunostinta de aceasta lume. Fiinta umana este o fiinta emotionala, mai mult decat rationala. Drept urmare, inainte de a actiona, gandeste de cele mai multe ori.
Marea majoritate a actiunilor umane este bazata pe emotii, fie ca este vorba despre iubire, respingere, indiferenta (morivul principal al actiunilr noastre). Este drept urmare fundamental sa ne exprimam emotiile. Cu toate acestea, atunci cand ne exprimam emotiile, fie ele pozitive sau negative ar trebui sa luam in considerare si sentimentele celorlalti.
Importanta asertivitatii in exprimarea emotiilor. Asertivitatea se poate defini drept capacitatea de a exprima ideile, capacitatile, preocuparile sau convingerile intr-o maniera clara, directa si respectuoasa. Dezvoltarea acestei capacitati este extrem de importanta pentru sanatatea noastra fizica si mentala. Asertivitatea ne permite sa ne exprimam emotiile pe masura ce acestea apar, fie ca sunt negative sau pozitive. Important este sa le acordam importanta necesara. Asertivitatea ne ofera capacitatea de a ne exprima emotiile in mod corect, fara agresiuni sau tipete, chiar daca ele sunt extrem de negative.
Ceea ce este foarte bun in toata aceasta situatie este ca eliberarea emotiilor ne salveaza de numeroase suferinte viitoare.
Risc de boli. Reprimarea emotiilor poate afecta buna functionare a anumitor organe. Spre exemplu, deteriorarea tulburarilor de stomac si ale ficatului precum ulcerul poate fi asociat reprimarii emotiilor. Sentimentele triste pot afecta plamanii. O teama excesiva poate afecta vezica si rinichii. Faptul de a-ti reprima emotiile pare sa acumuleze mult prea multa greutate pe umerii tai. Astfel, poti simti cum stomacul ti se ontracata sau poti suferi de dureri mari de cap. In plus, poti incepe sa suferi de insomnie, de depresie si de alte numeroase tulburari fizice sau mentale.
Cu tot ce am mentionat mai sus putem observa cat este de important sa ne exprimam emotiile si sentimentele. Astfel, nu doar spiritul nostru va avea de castigat ci si corpul dupa cum ai putut observa.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.