Relațiile la locul de muncă

Slujba este locul unde ne petrecem din ce în ce mai mult timp. Acolo interacționăm cu cei mai mulți oameni, astfel că încetul cu încetul ne identificăm cu locul respectiv și îl lăsăm să își pună am amprenta asupra noastră. Există și situații, când relațiile de colegialitate cu cei din jurul nostru, devin poate puțin mai intime. Ce facem atunci?

Există cazuri când doi colegi rămân doar la stadiul de parteneri sexuali și atât. S-au întâlnit pe coridoarele companiei, s-au plăcut și au știut amândoi ce vor cu exactitate. Dar cât timp va dura această idilă? Cât timp va trece până când o să înceapă colegii să își dea seama că între ei este ceva mai mult decât lasă să se vadă? Cât de mult o să le afecteze această ”relație”, munca în sine? În condițiile în care amândoi au niște reguli bine stabilite cu privire la ce se întâmplă între ei și le respectă, situația nu va degenera prea mult.

Dar sunt și cazuri când relațiile de acest gen se concretizează în relații stabile și serioase. Iar cu cât sunt mai serioase aceste relații, cu atât va fi mai dificilă situația, în cazul în care aceasta se termină. Obiectivitatea va fi foarte greu de menținut, așa că ce este de făcut în acest sens? Să ne schimbăm locul de muncă? Să încercăm să ne transferăm la un alt departament, dacă acest lucru este posibil?

Părerea mea este că, tocmai pentru a evita acest tip de situații, genul acesta de relații nu este recomandat, sau cel puțin evitat pe cât posibil. Nimeni nu își dorește să lucreze într-un mediu tensionat, cauzele fiind până la urmă problemele personale. Inconștient vom ”cere sau oferi” favoruri,imaginația noastră va funcționa la capacitate maximă (și în sensul negativ și în sensul pozitiv), iar ”problemele” de la lucru, involuntar vor fi aduse și acasă, astfel că intimitatea noastră va fi ceva creat în jurul locului de muncă.

Voi cum vedeți lucrurile? Aveți/ați avut relații de orice tip cu un coleg/ă? Dacă da, spre ce au mers lucrurile? Cât de mult v-a fost afectată cariera? Cât de mult v-au ajutat acest tip de relații?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

8 thoughts on “Relațiile la locul de muncă

  1. Am colegi la lucru care sunt parteneri şi în viaţa de zi cu zi. S-au cunoscut la serviciu, s-au plăcut şi s-au mutat împreună. Colegii respectivi sunt tot timpul nervoşi, se ceartă între ei şi cu ceilalţi şi bârfele vinovate ale colegilor despre infidelităţile partenerului îi scot din minţi. Părerea mea e că au făcut o alegere complet greşită.

  2. Am prieteni ce lucreaza in acelasi departament HP. si totusi nu lasa asta sa influenteze cu ceva, mai ales ca ei doi lucreaza si de acasa impreuna, fiind pe alte tari. Mie nu mi se par ok. E chestia ca nu e bine sa te "cuplezi" acolo. E alta mancare de peste cand amandoi vin in respectiva companie.

  3. Cam asta era și ideea articolului meu…că astfel de relații nu sunt tocmai ok…sau dacă există, să fie ținute în intimitatea lor….

  4. Ideal ar fi ca planul profesional să nu se îmbine cu cel sentimental căci dacă la un moment dat va exista o despărţire,automat,unul dintre parteneri va căuta să plece de la jobul respectiv sau .. să îi caute nod în "papură" celuilat.
    Înţelegeţi voi la ce mă refer !

  5. Eu mi-am cunoscut sotul la locul de munca si nici unul nu a renuntat la post nici macar dupa ce ne-am casatorit. Este ok sa ai o relatie in cazul in care se lucreaza de departamente diferite. Sunt zile in care nici macar nu ne vedem decat dupa serivici si orarul nostru de lucru difera un pic, adica nici dimineata nu ne trezim in acelasi moment. Zic eu asa e acceptabil.

  6. Păi așa da…merge. Eu mă refeream când sunteți în același loc și vă vedeți cam toată ziua…Și mă întreb cum e situația în acest caz când lucrurile se termină…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *