De ce mimezi orgasmul?

Cum am mai spus-o și în alte editoriale și o susțin in continuare, sexul ocupă un loc foarte important in viața noastră, indiferent cu cine se consumă. Consider că am evoluat destul de mult, încât să mai considerăm acest subiect unul tabu.

Orice act sexual are ca scop plăcere, apropiere, intimitate, iar finalitatea este una de-a dreptul ”orgasmică”. Din punctul de vedere al bărbaților, lucrurile sunt cât se poate de evidente. În schimb, în multe cazuri, femeile aleg să mimeze orgasmul, în loc să îl trăiască. De ce? Răspunsurile sunt cât se poate complexe, însă am să încerc să vi le aduc la cunoștință pe cele mai des întâlnite.

În momentul când vezi cât de mult se chinuie partenerul tău, parcă te cuprinde sentimentul de milă, astfel că îi oferi ce îți cere cu atâta ardoare…un orgasm fals. La prima vedere, toată lumea e mulțumită. Dar lucrurile nu stau chiar așa. Cu cât astfel de orgasme sunt mai dese, cu atât scad șansele ca cele reale să fie trăite. Partenerul tău nu va știi niciodată ce îți place cu adevărat, dacă tu nu îi spui, pur și simplu.

Până la urmă este și dreptul tău să ai un act sexual plin de satisfacții, iar pentru asta trebuie să înveți să comunici, să ceri, să crezi că meriți. Lăsându-i impresia că tot ce face este bine, nu va duce decât la și mai multe frustrări în viața voastră sexuală. Dacă este un bărbat cu adevărat responsabil, va fi deschis la propunerile tale și nu va lua totul ca un eșec personal, care până la urmă nu este.

Un alt motiv pentru care femeile apelează la mimarea plăcerii, este acela că…pur și simplu s-au plictisit și doresc să termine cât mai repede ”treaba”. Nu orice act sexual trebuie să se finalizeze cu un orgasm din partea ambilor parteneri. Uneori apropierea, atingerile, săruturile, sunt mult mai importante. Iar acest lucru trebuie să îl comunicăm partenerului. Prezentându-i niște indicatori falși ai satisfacției, nu va știi niciodată ce anume te mulțumește, când și cum.

Părerea mea este că falsitatea unor orgasme pleacă de la lipsa de comunicare și o cunoaștere precară a partenerei. În momentul când o cunoști foarte bine, știi cum reacționează în diferite ipostaze, astfel că vei știi cum să îi surprinzi micile gemete false și să o ajuți într-un fel să scape de ele. Dacă știți să comunicați deschis, ea va spune ce anume dorește, iar tu vei știi să o asculți. În pat, femeile sunt ca și în viața de zi cu zi. Au moduri destul de ciudate de a cere ce li se cuvine până la urmă, astfel că bărbații au datoria complicată de a desluși ce se ascunde în spatele vorbelor, de fapt.

Cine are de pierdut în astfel de situații? Ambii parteneri. Și atunci totuși, de ce se merge destul de mult pe mimarea unui orgasm? Voi ce părere aveți? Ați mimat vreun orgasm? Dacă da, de ce?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

5 thoughts on “De ce mimezi orgasmul?

 1. De cele mai multe ori cred ca e mila. si clar amandoi au foarte mult de suferit. mai ales cand el isi da seama ca ea a mimat, i se duce tot ego-ul de rapa si nu mai e bun de nimic – parerea mea.

 2. of of si un cartof. se zice ca femeile se indragostesc de ce aud si barbatii de ce vad . ce legatura are asta cu blogu? pai nu are dar a sunat bine. sunt de parere ca ar trebui sa mai adaugi un punct important la cele scrise . FRUSTRARILE.
  frustrarile de la servici, frustrararile legate de propiul ego(sunt femei care nu au incredere in ele, in ce pot si ce simt , mai ales ultima parte), frustrarile de a inselat sau ca a fost inselata sau banuieste.
  oricum .. parerea mea e ca de vina e in primul rand femeia(ce misogin a sunat) , pt ca de ea vorbim si mai ales lipsa se comunicare. iar asta nu duce decat la timp irosit , de zile, luni, ani alaturi de cineva care poate il meriti sau nu :)
  scuze daca mai sunt greseli :D

 3. Draga Tibi,

  Eu consider ca ai dreptate. Ideea acestui articol era aceea de a incuraja femeile sa ceara orgasmul, in loc sa il mimeze ;)

 4. Cred ca acei barbati care si cred in falsitatea femei nu sunt barbati adevarati. Pe langa ca se vede ar trebui sa si simta ceea ce e imposibil de mimat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *