Interviuri cu bloggeri – Şotropa Eugen: “în 2050, urmaşii noştri vor redefini « blogul »”

Astăzi aş dori să vă prezint un blogger ce şi-a luat inima în dinţi. El, alături de o echipă s-a inserat pe piaţa de advertising pentru a oferi o şansă bloggerilor mici să îşi monetizeze munca. Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, Şotropa Eugen de la Articole Sponsorizate – partenerii noştri.

1. Bună Eugen, vreau să-ţi mulţumesc că ai acceptat invitaţia noastră la interviul nostru cu bloggeri. Pentru început aş vrea să te prezinţi pe tine şi compania unde eşti co-fondator. 

Bună Kathy. Mă simt onorat să îţi acord acest interviu.

O să încerc să mă prezint cât de succint posibil, pentru ca acest interviu să fie uşor de parcurs. În scurt timp va fi a 22-a primăvară pe care Dumnezeu a îngăduit să o ajung. Sunt o persoană foarte sociabilă, perseverentă, optimistă, serioasă când e necesar şi cu spirit de lider. Printre pasiuniile mele se regăsesc: cinematografia, IT-ul şi investiţiile online. Sunt în anul al III-lea (şi ultimul) la Facultatea de Jurnalism – Comunicare şi Relaţii Publice din Bucureşti şi sunt co-fondator al companiei şi brandului eAdvertising®.

Compania este condusă de mine şi asociatul meu, Andrei Ursachi. Avem şi patru oameni excepţionali care lucrează continuu pentru atât la platformă cât şi la tehnic şi administrativ. Am înfiinţat compania pe 19 august 2011 şi de atunci până acum an realizat ce ne-am propus şi am continuăm să facem performanţă. Avem un portofoliu de clienţi mulţumitor şi 350 blogguri înscrise pe platformă.

2. Care este scopul “Articole Sponsorizate”?

Ne dorim ca fiecare blogger să poată să-ţi monetizeze blogul. Publicitatea online se face doar pe segmentul B2B iar ca să poţi face publicitate de calitate (ca blogger) trebuie să fi un soi de Manafu sau Chinezu. Astfel, blogurile mici şi de nişate, chiar dacă au potenţial nu pot crea buzz-uri în blogosferă. Însă, eAdvertising® cu ajutorul bloggerilor poate crea campanii mici, medii şi mari ca impact în blogosfera românească. Pe scurt, conectăm bloggerii cu clienţii. Bloggerii câştigă bani şi mai multe posturi pe blog, iar clienţii câştigă poziţionare pe Google, trafic targetat, buzz blogosferic, digital branding şi feedback.

Citeste si:  Andrei Pavel - Artist, nu blogger

3. Ce prezentaţi în blogul e-advertising pe lângă explicaţiile campaniilor? Care este scopul acestuia?

Prin “blog” înţeleg canalul prin care comunicarea se face la un nivel personal. În special, dorim ca relaţia companie-bloggeri să fie una cât mai strânsă aşadar, blogul este una dintre metodele eficiente prin care reuşim să îi ţinem la curent cu noutăţile.

Uneori, echipa mai scrie articole bazate pe publicitate şi ramurile ei.

4. Ce părere ai de noua ediţie Roblogfest? Ai vreun blog preferat?

Noua ediţie RoBlogfest va fi de toată pomina, şi presimt surprize în acest an. Personal, de la începutul 2012 până acum am văzut peste 1500 bloguri iar cam 60-70 citesc săptămânal. Am multe bloguri preferate, însă anul acesta sper ca la cel mai bun blog colectiv să câştigaţi voi, echipa BlogEvent. Zic asta pentru că rar am întâlnit o dorinţă atât de mare de a realiza ceva, precum am întâlnit la voi.

5. Cum ţi se pare blogosfera românească din anul 2012? Cum o vezi în viitor?

Încep cu o scurtă retrospectivă a anului 2011, an în care blogosfera noastră s-a reorganizat şi s-a orientat pe content de calitate. Bloggerii “de-o zi” au dispărut (la fel ca dinozaurii). Anul 2012 va aduce noi schimbări de mentalitate în rândul bloggerilor, care vor conduce, binenţeles, spre o blogosferă de calitate. În viitor, aş vrea să văd cum va fi dar nu pot spune exact. Sunt om, ce naiba. Dar un lucru ştiu sigur, şi anume că în 2050, urmaşii noştri vor redefini « blogul ».

Citeste si:  Interviuri cu bloggeri: Grațian Lascu

6. Tot mai mulţi vor să intre în lumea blogosferei. Ce sfaturi aşa ca pentru început de drum ai pentru ei?

Sunt două categorii de oameni care îşi fac blog : oameni care au ceva de spus (scopul lor este de a forma sau schimba mentalităţi, idei, de a transmite un mesaj, de a se exterioriza) şi oameni care nu au nimic de spus dar trebuie să fie « pă trend » (cărora ideea de am blog sună bine, ideea că dacă blogguiesc fac zeci de mii de euro şi faptul că am blog îmi dă dreptul să tâmpesc cititorii).

Dragilor, dacă luaţi calea blogosferei, fie ca Blogo-Forţa să fie cu voi. Trebuie să vă dedicaţi blogului, să îi oferiţi timp şi 2-3 ore de documentare pentru fiecare articol scris.

7. Cu toţii trecem la un moment dat printr-o criză de inspiraţie. Ce sfaturi ai pentru bloggeri să scape de această criză inspiraţională?

Mulţi mă întreabă şi le ofer acelaşi răspuns : ieşiţi afară. Ideile nu vin stând pe Facebook, Twitter sau la televizor. Nu, nu, nu. Interacţionaţi cu oamenii, religiile, mâncărurile picante, natura. Nu aveţi idee despre câte lucruri puteţi vorbi după 2 ore petrecute prin parc. Tot ce trebuie să faci, este să asculţi şi să observi.

8. Ai participat la blogmeeturi? Dacă da, ce părere ai despre aceste activităţi?

Blogmeet-urile la care am participat au fost organizate de mine sau de prieteno-bloggerii mei, la nivel local (sau judeţean). Fiecare întâlnire ar rostul ei. Discutăm pe teme comune şi facem dezbateri pe ele. Genul ăsta de activitate nu lasă mintea să se odihnească. Mentorul meu, un om excepţional, avea o vorbă dragă mie : « somnul raţiunii, naşte monştrii ». Un blogmeet e ca un brainstorming, oferă creierului impulsuri şi îl trezeşte din somn. Îl provoacă să creeze şi să treacă de barierele necunoscutului.

Citeste si:  Alexandru Angela: "Postura de critic amator m-a caracterizat dintotdeauna".

9. Cunoşti mulţi bloggeri în offline?

Din păcate, cunosc puţini. Sunt foarte mulţi bloggeri pe care îi apreciez dar nu am avut ocazia să le strâng mâna la un pahar de bere. Sper ca în viitor să pot să îmi măresc portofoliul.

10. Ce sfaturi, gânduri, sugestii ai pentru echipa Blog Event?

Mi-a plăcut proiectul de la bun început, iar echipa care a transformat BlogEvent de la nimic la realitate, beneficiază de toată stima şi admiraţia mea. Singurul lucru care mi-l doresc ca fiecare membru al echipei să-l facă, este acela de a-şi autodepăşi limitele. Băteţi-vă cu propriile recorduri, doar aşa o să ajungeţi sus.

Rămâneţi uniţi şi respectaţi-vă ca fraţii. Nu vă împiedicaţi de obstacole, toate lucrurile au o soluţie. Dacă problema nu are rezolvare pe pământ, apelaţi la Dumnezeu.

11. Ca încheiere, te rog să spui câteva cuvinte pentru cititorii tăi şi cititorii Blog Event. Îţi mulţumesc încă odată pentru acest interviu.

Ca să conchid, doresc să mulţumesc fiecărui cititor în parte pentru că a avut răbdare şi interes până la final. Vă mulţumesc din inimă.

Cu stimă,

Şotropa Eugen

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *