De ce minţim ?

Am hotărât să ating şi subiectul ăsta, care ne doare pe toţi. De ce minţim, de ce suntem minţiţi, dacă am spune numai adevărul ar fi mai bine? La început minciunile sunt mici. Copilăreşti şi uşor de depistat de către ceilalţi. Suntem pedepsiţi pentru asta. Ni se spune “Dacă spui adevărul nu o să păţeşti nimic.” Poate data viitoare spunem adevărul şi suntem pedepsiţi. De ce ne-au pedepsit dacă am spus adevărul?!? Vom minţi din nou. De data asta mai bine. Minciunile se vor intersecta. Important e să nu uităm ce am minţit data trecută sau acum o lună.

De câte ori aţi auzit asta ” Minciuna are picioare scurte!” ? Aiurea, are cele mai lungi picioare. Toţi minţim. Minţim fiindcă vrem să scăpăm mai uşor din probleme. Minţim fiindcă nu putem să le spunem celorlalţi în faţă ceea ce gândim despre ei. Şi atunci îi minţim frumos. De fapt, asta ne dorim cu toţii. Să ni se spună cât de frumoşi, deştepţi, slabi sau cuceritori suntem. Îi rugăm pe cei din jurul nostru să ne mintă frumos. Pentru că nu ne interesează adevărul.

Dacă cineva ni-l spune verde în faţă, îl repudiem. Cu timpul minciunile fac parte integrantă din viaţa noastră astfel îcât nu mai putem scăpa de ele. Atârnă de noi ca o piatră de moară care ne apasă conştiinţa. Uneori ne hotărâm să nu mai minţim. Brusc, ne simţim liberi ca o pasăre în zbor. Apoi vedem dezaprobarea celorlalţi când începem să le spunem adevarul în faţă. Ni se dă de înţeles să înfrumuseţăm realitatea, fiindcă doare prea tare. Şi din nou începem să minţim. Piatra de moară de la gâtul nostru începe din nou să devină tot mai grea.

Citeste si:  Iarna ciudată în Europa

Ne ducem la preot să ne spovedim. Venim de acolo mai uşuraţi. Şi o luăm de la capăt. Uneori trebuie să dăm veşti proaste celorlalţi. Dacă le aruncăm realitatea în faţă o să fim acuzaţi de sadism şi nesimţire. Aşa că minţim frumos din nou.

Din când în când trebuie să ne punem gândurile în ordine. Să eliminăm minciunile măcar faţă de noi înşine. Şi de multe ori atunci când vedem ce e în spatele minciunilor, ne îngrozim. Ne uităm în oglindă şi ne mirăm că oglinda ne poate suporta imaginea. Până data viitoare. Când o să minţim din nou, ca să scăpăm uşor dintr-o situaţie incurcată, sau ca cei din jurul nostru să se simtă mai bine.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “De ce minţim ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *