Vrem să muncim în turism!!!

Destul de mulţi sunt în situaţia mea. Adică fac o facultate de profil turistic şi totuşi nu îşi găsesc de muncă. De ce? Pentru că în România nu există destule posturi pentru cei fără experienţă, iar companiile mari nu angajează “copilaşi” abia ieşiţi de pe băncile şcolii, copilaşi ce poate s-ar descurca de mii de ori mai bine ca ei, cu experienţa lor de 5-6 ani.

Eu una sper să găsesc ceva bun de muncă. Vreau să sper că nu fac facultatea asta degeaba. Învăţ să-mi iau examenele cu note mari să prind un loc bun la master (că deh, nenea Funeriu ne-au taiat 200 de locuri la master şi am rămas cu 50 de locuri pe fiecare masterat). De multe ori mă rog să îmi găsesc ceva bunicel, să nu lucrez ca mama pe 1000 RON cu 25 de ani de experienţă profesională. D-aia fac facultatea, ca şi mulţi în situaţia mea. Facem facultatea să ne facem un rost în viaţă. Şi ne dorim, poate, să ne facem rostul în România. Doar că nu avem unde. Pentru că cel puţin în domeniul turistic, populaţia ocupată în hoteluri şi restaurante în România în anul 2009 este de 165000 persoane, adică 1,79%.

Citeste si:  Locuim impreuna inainte de a ne casatori?

Este un procentaj jalnic pentru o ţară superbă plină de resurse turistice.

Şi până la urmă vina cui este pentru asta?

O fi Udrea? Or fi companiile mari ce nu se gândesc şi la noi? O fi Traian Băsescu?

Nimeni nu cere din prima un post de manager, dar totuşi oameni buni! Gândiţi-vă şi la noi. Aveţi nevoie de oameni capabili, cu o teorie bine pusă la punct. Dacă ne lăsaţi aşa în ploaie credeţi că rezolvaţi ceva? Nu! Din contră. Voi pierdeţi forţă de muncă, deoarece studenţii pleacă în străinătate, deoarece după o perioadă, omul pierde acele noţiuni de turism, pentru că nu vă pasă.

Prin acest editorial, am vrut doar să trag un semnal de alarmă. Nu doar în turism, comerţ sau servicii se întâmplă asta. Ci şi în celelalte sectoare şi domenii de activitate.

De aceea vreau şi sper ca oameni influenţi să citească asta. Şi noi studenţii putem. Învăţăm foarte repede, fiind tineri.

De ce nu vă gândiţi şi la noi?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Vrem să muncim în turism!!!

  1. Eu mă cam îndoiesc că am folosit cuvinte de cartier. Poate ar fi trebuit să folosesc “frate”, “dude” şi altele ca să fie chiar limbaj de cartier.

  2. Foarte bun, articolul, Katy! Dar după ce o să termini facultatea si masterul și o să ai un job, mai vorbim. Ești idealistă! Eu îți urez multă baftă! Pup u.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *