Sezonul nuntilor, pretentiile mirilor, redefinirea si rolul traditiilor

Perioada de vara este timpul propice pentru organizarea nuntii. Desi in ultima vreme se pare ca sezonul nuntilor si-a schimbat perioada si se prefera mai mult extra sezonul, primavara sau toamna lunile de vara sunt in continuare in topul preferintelor. Serile calde, mangaierea vantului, acel moment ideal pentru a-ti implini visul nuntii. Trecand de partea care inseamna alegerea perioadei exista pentru fiecare caz o dilema in ceea ce priveste partea de traditii. Placerea si rolul traditiilor este relativa de la caz la caz.

Exista o continuitate in rolul traditiilor la petrecerea de nunta?

Fiecare zona are specificul sau si de aici o intreaga lista de traditii. Multe s-au pierdut, multe s-au redefinit si au ajuns sa fie o mica parte de interes pentru multe cupluri. Insa acolo unde se doreste ca totul sa fie imagine aunei nunti moderne traditiile sunt demult apuse. Insa nu este o traditie si faptul ca o nunta se organizeaza dupa clasica idee de petrecere unde mireasa vine imbracata in rochie alba?

traditii-de-nunta-din-moldova-970

Rolul traditiilor

Pentru fiecare element ce defineste o nunta exista in plan simbolic o explicatie. Menite sa exprime acea trecere de la un statut la altul, acel pas ce schimba doua vieti intreaga nunta si in varianta moderna pe care o stim roieste in jurul unor concepte stravechi. In primul rand rochia alba de mireasa este imaginea puritatii caci castitatea era o cerinta stricta. Iar completarea la tinuta sa, voalul, era gestul facut ca si supunere a miresei fata de sot si la cununia religioasa fata de divinitate.

Ce-i drept aceste aspecte nu mai reprezinta interes in acest sens ci totul se rezuma la planul estetic cand albul rochiei este acea superba imagine, cand voalul adauga parca o nota de mister si feminitate. Si pe cat de multe pe atat de naive unele intr-un mod rational a tine cont de tot ceea ce traditia impune ar insemna prea multe limitari pentru cuplu sau cel putin pentru tanara frumoasa mireasa. A nu purta perle este deja o cunoscuta idee corelata cu prezicerea faptului ca intreaga casnicie fa fi dominata de tristete. Insa pana si invitatiile de nunta sunt vizate, cel putin pentru a nu avea un design floral. De crezut sau nu traditiile sunt variate si cu tinta spre tot ceea ce o nunta inseamna.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *