De ce este considerat orgoliul o boala?

Orgoliul poate camufla unele probleme mai profunde care se pot manifesta fizic in corpul nostru daca nu suntem in masura sa le rezolvam im mod corect.

Stii ce este orgoliul? Este un exces de stima de sine si de admiratie pe care il putem avea cu privire la noi insine si care ne face sa credem ca suntem mai buni decat altii. In acest articol vom vedea de ce orgoliul este considerat o boala.

Cu siguranta ai intalnit si tu o persoana pe care aiconsiderat-o mandra, poate chiar prea mandra de ea insasi. Aceasta persoana insa nu parea prea fericita si nu se simtea mai bine decat ceilalti. In plus, parea in mod constant stresata si anxioasa. Aceste lucruri le observi doar daca privesti de aproape.

Stresul care vine odata cu orgoliu si cu ego.  A fi prea mandru sau prea orgolios ii determina pe oameni sa nu se simta bine. Si chiar daca acestia cauta sa se simta mai bine decat ceilalti, adevarul este ca in spatele unei astfel de persoane se ascunde o slaba stima de sine. Oamenii orgoliosi se compara mereu cu ceilalti, se considera superiori, sunt mereu in alerta si si se compara cu ceilalti pentru a se reafirma. Persoanele orgolioase isi ascund orgoliul in spatele mandriei. In realitate, in spatele acestei convingeri de a fi superior se ascunde o mare teama, teama ca ceilalti sa nu descopere ca se simt inferiori.

Problemele oamenilor orgoliosi.  Vom descoperi in cele ce urmeaza cu ce probleme se confrunta persoanele orgolioase. Dupa cum am vazut deja, aceste persoane nu sunt fericite, insa vom incerca sa aflam de ce. S-ar putea ca persoanele orgolioase sa nu fie fericite deoarece sunt incapabile sa ii admire pe ceilalti, deoarece isi doresc sa atinga cele mai ambitioase obiective.

Nu stiu sa asculte. Dorinta lor de a fi in centrul atentiei ii impiedica sa ii asculte pe ceilalti. Acest lucru provoaca conflicte in cadrul relatiilor interpersonale si oamenii din jurul lor considera ca vorbesc doar despre ei insisi.

In spatele mandriei se ascund probleme mai profunde. Cea mai mare problema a persoanelor care actioneaza cu orgoliu, si de aceea este considerat orgoliul o boala, este aceea ca ascund ceva ce le face rau. Cand fac acest lucru, in loc sa rezolve problema, o disimuleaza, o ascund. Timp de mai multi ani, persoanele orgolioase pot ignora o problema pe care au camuflat-o cu mandrie. Insa acest lucru nu face decat sa agraveze problema si astfel sa ii faca si mai nefericiti. Chiar daca persoana in cauza pastreaza aceasta atitudine timp de mai multa vreme, aceasta se poate transforma intr-o maladie. Migrene, vertij, dureri de stomac, acestea reprezinta o modalitate prin care corpul ne indica ca trebuie sa rezolvam ceva. Stiintific, acest fenomen poarta numele de somatizarea emotiilor.

Orgoliul nu este iremediabil, chiar daca pentru a remedia problema este necesar ca persoana sa fie constienta de ceea ce i se intampla. Doar astfel poate cere ajutor si sa rezolve ceea ce se ascunde in spatele acestui orgoliu.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *