Dependenţe

De câteva luni aproape, mă lupt să îmi ţin sub control depedenţa de ţigări. Fumez de prin anul 2 de facultate. Am început pe ascuns, din cauza stresului. Cu ţigări slim. Nu eram dependentă. Dacă duceam un pachet la lună, pe furiş, în baie, era mult. Dar cu timpul s-au adunat. Azi una, mâine una, poimâine s-a mutat frate-meu cu mine şi el bagă ca locomotiva…

De câteva luni, mă chinui să mă las. Este uşor să spui că este uşor să te laşi. Sunt multe plăceri vinovate de care te poţi lăsa greu, dar te pot băga uşor în groapă.

Ţigări, cafea, pariuri, jocuri de noroc. Sunt plăceri nevinovate, care, o dată ce ai depăşit graniţa, te pot distruge. Este extrem, dar extrem de greu să te laşi, dar parcă şi mai greu este să nu renunţi de tot, luându-ţi doza cu binişorul. Fumând o ţigară la câteva zile, băgând un bilet la pariuri sportive numai când joacă echipa favorită, sorbind din cafeua aceea aşa de grozavă numai dimineaţa.

Şi când mă refer la consumul moderat nu mă refer la cedatul în faţa ispitei. Nu la ţigara fumată pentru că îţi ardeau plămânii fără, cum mai fac eu, nu la biletul băgat la pariuri că te durea inima dacă nu o făceai, nu la cele 3 cafele băgate în serie fix înainte de a pleca de la muncă, pentru ca apoi să nu poţi dormi acasă.

Mă refer la doze moderate, de om calculat, care îşi savurează viciul fără să aibă un rânjet pervers pe faţă, ci cu un zâmbet cald, de persoană echilibrată.

Mă refer la oamenii ăia pe care îi invidiez, şi precum care sper să fiu cândva. Cei care beau Cola şi cafea de poftă, nu de nevoie, pentru care fumatul este un gest elegant, precum în anii de mult apuşi. Aş vrea să fiu aşa cândva, dar nu pot azi.

Azi mai bag câte o ţigară când mor de nervi, mai beau cafea pentru plăcerea nebună a gustului şi a energiei, fără a îmi savura propriile tabieturi.

Cine ştie când va fi acel cândva…

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Dependenţe

  1. La ce pret sunt tigarile si ce legi vrea guvernul sa aprobe (amenda daca fumezi in casa) fumatul va deveni un lux. Cafeaua cred ca este bauta de multe persoane de placere, altfel s-ar reorienta catre energizante, ceaiuri, vitaminte etc. Luciana, totul e faci cate o pauza de o zi, doua, in care sa inlocuiesti lucrurile astea cu alteceva si apoi vei vedea ca le vei savura din nou. De fapt, tu le savurezi, dar nu realizezi asta :) Fix in momentul in care vrei sa pui mana pe cafea, fa un drift si alege ceaiul verde :D A doua zi o sa ti se para excelenta cafeaua, o s-o bei sorbitura cu sorbitura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *