Gelozia, boală grea

gelozie

Nu cred ca poti iubi pe cineva fara sa simti macar o farama de gelozie. Teama ca l-ai putea pierde pe omul iubit e fireasca. Daca nu-ti pasa catusi de putin, insemna ca nu te intereseaza. Cand simti un pericol pe aproape, dar tu ramai indiferent si detasat, ceva e in neregula. In limitele bunului simt, gelozia e o dovada de iubire, de atasament.

Nu cred ca exista om caruia nu-i place sa stie ca partenerul lui de viata este un pic gelos. Gelozia ne hraneste orgoliul. Este o forma indirecta de apreciere, de pretuire, de dragoste, de stima. Teoria ca nu sunt geloasa pentru ca am incredere in el mi se pare cea mai gogonata minciuna pe care o poate spune cineva. In primul rand, nu poti avea incredere in nimeni, pentru ca oamenii se mai schimba in timp; in al doilea rand, daca tii la cineva cu adevarat, sentimentul de usoara gelozie e normal. Se spune ca gelozia e direct proportionala cu lipsa de incredere in tine. Oare?

Atatea femei superbe din lumea asta au fost inselate. Cu siguranta sunt femei stapane pe ele, dar asta nu le-a scutit de experienta neplacuta a tradarii. Gelozia are mai degraba legatura cu iubirea. Exista, insa, gelozie sanatoasa si gelozie bolnavicioasa. Gelozia bolnavicioasa poate ruina un cuplu, incet si sigur. Niciun om nu poate trai terorizat de gandul ca orice miscare ar face, partenerul sau il suspecteaza ca-l insala.

Oricat de magulitoare ar fi ideea de gelozie, in exces este un dusman de temut pentru orice relatie. Sentimentul de posesivitate distruge iubirea. Pana la urma, nu poti tine in lat un om. Daca vrea sa te insele, nu-l poti lega tu de calorifer.
Controlul permanent al celui de langa tine nu este o masura de siguranta. Partenerul tau de viata nu este un copil pe care trebuie sa-l verifici tot timpul ca nu cumva sa chiuleasca de la ore.
Este un barbat, iar daca are si personalitate, nu va rezista presiunii care se naste pe fondul geloziei extreme. Candva, isi va dori sa se elibereze si putin probabil sa se mai intoarca la tine.

Odata ce a savurat din nou gustul libertatii, nu-si va mai dori niciodata sa intre din nou in temnita casniciei sau a relatiei cu tine.

Autor: Claudia Voicu

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *