Disney dezvaluie VertiGo

VertiGo

Disney este un studio de filme care nu inceteaza sa ne uimeasca. De aceea, cea mai recenta inventie marca Disney – VertiGo – redefineste ceea ce credem noi ca nu poate fi condus si in pozitie verticala. Robotul care poate merge pe perete, numit si VertiGo, este echipat cu patru roti si doua elice, care permit acestuia sa se deplaseze de la suprafata solului pe perete- in pozitie verticala.

Astfel, masinaria poate sa se deplaseze lin pe o suprafata verticala, mentinandu-si pozitia chiar si atunci cand se afla perpendicular pe sol. Acest concept a luat nastere la Disney Research Zurich si ETH, fiind un proiect prin care dezvoltatorii isi propun sa creeze un robot care sa fie mai versatil si mai potrivit pentru mediul urban, dar si pentru spatiul interior. Asadar, designul unic permite robotului VertiGo sa se deplaseze pe iarba, teren accidentat si chiar pe suprafete crestate. De asemenea, robotul poate escalada peretii cu aceeasi usurinta, reusind sa faca tranzitia de la orizontala la verticala intr-un mod foarte lin.

VertiGo

VertiGo are o pereche de roti orientabile, dar cu toate acestea nu are niciun sistem de propulsie. Pentru a reusi sa se deplaseze in pozitie verticala, VertiGo are doua elice montate pe spate care reusesc sa impinga aparatul in sens ascendent. Folosind servomotoare integrate, inelele sale interioare si exterioare ce fac parte din propulsoare, pot fi montate independent, oferind robotului abilitatea de a sfida gravitatia.

Oamenii de stiinta spun ca aceasta tehnologie este cea care ar putea permite, cel putin teoretic, ca masinariile sa poata sa se deplaseze si pe tavan. In plus, oamenii de stiinta au minimizat greutatea totala a robotului prin faptul ca au utilizat fibre de carbon in realizarea acestuia, la care sunt atasate doua module de propulsie. Acest mecanism contine, de asemenea, firele dar si alte componente electrice ale robotului.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *