Excursie la munte

Vrem să fugim de căldură, de praf, de zgomotul asurzitor, să ne aducem aminte de copilărie, mâncare sănătoasă şi oameni bine dispuşi: mergeţi la munte!
Am avut ocazia week-end-ul trecut să dau o fugă în zona Bran-Braşov şi m-am încărcat de energie.
Pentru cei care nu au avut ocazia încă, vă recomand să vizitaţi Castelul Bran, o reşedinţă regală superbă, plină de mister şi aer de legendă.
Pe lângă încântarea care o poate aduce doar un castel, trebuie să luaţi în considerare că este foarte bine întreţinut, turul nu durează mai mult de 30 de minute şi intrarea costă 25 de RON pentru adulţi. Este inclusă în preţ posibilitatea să faci fotografii câte doreşti cu sau fără bliţ.

Pe 14 iulie a fost lansat şi jocul de strategie “I am Vlad, Prince of Valahia”, chiar în curtea castelului, unde a putut fi probat de toți trecătorii, inclusiv turiștii străini. Acesta va fi lansat în Germania şi anul următor în SUA.
Pe lângă Castelul Bran aveţi şi un muzeu al satului, precum şi diverse gherete cu obiecte tradiţionale româneşti, produse alimentare specifice zonei: lactate, miere, îmbrăcăminte, etc. şi o îngheţată la cornet nemaipomenită!

La vreo 15 kilometri de Bran, se înalţă Cetatea Râșnovului, cu structuri vechi din secolul al XIV-lea.
Numeroase evenimente au loc în această cetate, în special pentru copii, stimulând astfel creativitatea într-un loc inedit. Puteţi urca pe jos sau să luaţi un mini autobuz cu 4 RON, dar este cam aglomerat, iar intrarea este 10 RON pentru adulţi.

La baza cetăţii vă puteţi ospăta cu fructe de pădure sau o bere rece, îngheţată, în timp ce vă cânta un ceteraş.
Vă sugerez să intraţi în cetate prin spate, pe partea dreaptă, să admiraţi de sus localităţile din jur şi să daţi mâna cu gazda, care ţipă din toţi rărunchii: Bine aţi venit în Cetate!

După ce coborâţi dealul, urcaţi încă un kilometru jumătate spre Peştera Valea Cetăţii. Luaţi-vă o bluză mai groasă sau o haină, pentru că temperatura coboară la 8-10 grade.
Intrarea este 10 RON pentru adulţi, dar până acolo, aveţi de urcat un deal cam abrupt… la întoarcere puteţi coborî pe nişte trepte, potrivite mai degrabă pentru fitness. Febră musculară durează şi durează…
Este o peşteră inedită, descoperită în 1949, dar deschisă publicului abia în 2010.
Chiar dacă ani la rând toată lumea putea intra în ea şi astfel a fost puţin “alterată” de spiritul “adolescentin” prin picturi… rupestre, în prezent peştera este bine amenajată, se menţine temperatura constantă prin utilizarea unui minim de lumină rece şi au loc concerte, fără microfon, fără boxe, pentru că acustica este foarte bună.

La ieşirea din peşteră puteţi să vă daţi cu tiroliana pentru câteva secunde, la preţ de 10 RON… mai mult se distrează copiii
De la Bran şi Râşnov continuaţi drumul prin Moeciu, admiraţi Cheile Grădiştei, la vreo 30 km de Bran este Peştera Dâmbovicioara, iar la 10 km localitatea Zărneşti.

Pentru final, ajungeţi în Braşov şi luaţi-o pe jos prin centru. În jurul Bisericii Negre se construieşte… prin urmare este foarte mult praf.

O privelişte foarte frumoasă a oraşului puteţi avea de pe Cetăţuie, unde ajungeţi cu maşina şi profitați să vă răcoriţi pe terasă cu o limonadă.

Vă recomand de asemenea un site de cupoane pentru a beneficia de reduceri la cazare, iar personal, vă îndemn spre Pensiunea Dumbrava Minunată din localitatea Șimon, la 5 km de Bran, unde vă lasă să aduceți mâncare de acasă, să faceți grătare, să vă aşezaţi băutura şi fructele la răcit în rău şi să vă bucuraţi de privelişte şi un somn odihnitor.

Drum bun şi concediu plăcut!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *